Българският Дота Форум
Регистрирайте се за да използвате пълноценно ресурсите на форума
Българският Дота Форум

Български ДОТА Портал
 
ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Вход  

Share | 
 

 [misc] Orb Items, особености

Go down 
АвторСъобщение
Kamukag3e
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 903
Age : 31
Registration date : 03.08.2008

ПисанеЗаглавие: [misc] Orb Items, особености   Пон Окт 26, 2009 10:10 pm

Искам в една тема, да опиша мойте наблюдения за орбовете (като предмети и по-малко като умения), тяхната стойност в играта и в кои случеи си заслужават.

Първо да изброя набързо героите имащи орб умения (или buff умения и разликата между тях) и по две-три думи за тях.

Arrow effects
Bсеки знае как действат, но все пак да кажа основното -
с тях може да се прави orb-walking, не се предизвикват противниковеите крийпове, не пълнят charge-ове на wand/stick. НЕ действат с други орбове, но може да се спират, за да се ползват други орбове.

Huskar's Burning Spear

Много добро умение, нанасящо огромни поражения.
За всеки 15 кръв жертвани от вас - получавате до 6 пъти по-висока възвращаемост.

Drow Ranger's Frost Arrow

Още от първо ниво, без презарждане.
Дава много висок процент забавяне.
Огромно предимство в ранната част на играта (1-11 лвл).

Bone Fletcher's Searing Arrow

Иска малко мана, дава до +50 дмг на удар (работи и срещу сгради). От 3 лвл няма CD. Мислете за това като безплатен Sacred Relic.

Netherdrake's Poison Attack

Според мен, най-добрият arrow effect orb в играта.
Забавя като Frost, прави дмг колкото Searing.
Донякъде се компенсира с по-голям CD и повечко мана за него.

Silencer's Glaives of Wisdom

Найстина слаб в началото, но в прогресията на играта (и предметите) става завиден с неговия pure дмг.

Obsidian Destroyer's Arcane Orb

Много скъп откъм мана и затова нейзползваем в ранната част, затова пък унищожител на призовани единици и найстина завиден източник на дмг в късната игра.

И един ултимат:
Enchantress Impetius

Pure dmg, иска доста мана (незначително в много късна игра), но пък е доста ситуационен, макар и силен в изгодните ситуаций.Пасивните орбове

Sand King's Caustic Finale

Дава разнообразна игра, може да се ползва в комбо с различни умения, прави много висок дмг. Увеличава бързината на крийпване с много.

Anti-mage's Mana Break

Най-таченият орб от всички слаби играчи, което незначи че е слабо. Дава много дмг, сваля маната (най-нужното за почти всеки герой) за секунди.

Ursa's Furi Swipes

С всеки следващ удар увеличава пораженията над противника, невероятно умение позволяващо дори убиването на Roshan с лекота.

Broodmother's Incapacitating Bite

Много добро, но подценявано умение.
Забавя противника, дава висок шанс за пропускане и добавя малко дмг към атаката ви.

Nerubian Weaver's Geminate Attack

Това е едно много неразбрано умение, дава ви увеличаване на dps. Може да се брой като допълнителен IAS, сигурен criticle или двоен дмг на всяко презареждане.
Но в употребата си, както и в ползването му с орбове е много недоoценено и/или неправилно употребено.
Въпреки това е един много добър орб, увеличаващ ефективността на всеки +дмг предмет който закупите.Buff place умения

Два орба немогат да работят заедно - НИКОГА, просто ще отчита че ще пуска единият (дори и да е % за да го пусне).
Докато buff place не е същото като орба.
Може да слагате само по един buff в една атака, но ако е % за да го сложите, през останалото време може да пускате други неща (или друг buff).

На посочените герои може да взимате орбове, само че те не трябва да слагат buff.
НЕ работят с Desolator, Skady и ще работи със maim ефекта на S&Y/Sange, като при proc. няма да слагате собственият си buff, а само maim, след което продължавате собствения.

Lord of Avernus Frostmourne

Много добро умение, даващо ви 10% ms на всеки лвл, даващо на всеки съотборник удрящ същият противник до 40% IAS и забавящ противника с висок процент.

Geomancer's Geostrike

Страшно добър debuff, като се има предвид ултиматът му.

Venomancer's Poison Sting

Много висок дмг, като забавя с 10% което също е добро.

И едно изключение, Moon Rider's Moon Glaive което работи само с life steal.Предметите даващи орб умения
Кой, кога и защо ще се опитам да обобщя.

Лично аз го правя за support или поддържащи дмг-дилъри, ако играта не ми позволява да си правя скъп предмет, а трябва бързо да закрепя положението. С 300 кръв отгоре, малко бързина и един допълнителен slow може да улекотите бързо и евтино полужението си без да си създавате трудности с трудни за събиране предмети макар и далеч по-полезни. Все пак това си е мое мнение.


Mask of Madness (MoM) - life steal (17%) орб ефект, както и berserk ефект за героя (100% IAS, 20% ms, но и 30% повече дмг върху вас) за 1900 злато в ЛУКСОЗНА ОПАКОВКА.
Един изключително евтин предмет с голямо приложение за увеличаването на вашия dps. Има и лоша страна, точно за това се взима предимно на герои с bash умение, защото 100% IAS ви позволява по-често да го вкарвате, при което един противник не ви отвръща. Дава и голям бонус за бързината ви на движение, което помага в бягане и догонване.


Helm of the Dominator (HotD), също дава life steal (15%), малко дмг и армор, но и едно много подценявано умение - Dominate. Само за 1850 злато.
С него може да правите малки чудеса, взимате крийп от 'гората' и стойте там (правят се повече пари от линия и често по-безопасно) или пък го ползвате при битките в линията, повечето крийпове имат много полезни умения. Може да превземате противникови summon-и и така да го лишавате от тях и/или да ги използвате срещу тях.
Много полезен предмет, а е и съставка за уникалният в късна игра - Satanic.


Satanic - също дава life steal, но цената му е огромна 6150 злато. Затова пък идва с огромни бонуси - 25 str, 20 dmg, 5 armor най-големият life steal в играта (25%), но и умението Unholy Rage (150% life steal за 3.5 секунди), може да ви се струва малко, но за 3 секунди с 200 дмг на секунда ще напълните 900 кръв.
Това е идеалният късен предмет за всеки един дмг-дилър.


Diffusal Blade, с цена зависеща от левелът му (3300/4150) дава и различни бонуси, но най-доброто в него е активното умение - purge, убива призовани единици на място, маха 80% от бъфовете в играта и забавя противниците за 4 секунди почти на място.
Самите точки си заслужават парите - 22/26 agi, 6/10 int и орб ефекта разбира се feedback 20/36 мана (и съответно толкова кръв, ако изгорите мана) при удар. Единственият орб работещ на melee images (Phantom Lancer, Naga Siren), тоест герои имащи такива се облагодетелстват МНОГО, защото им добавяте чист дмг и умението да сваляте маната на противника почти мигновенно.


Desolator - изчислен, че изкаран бързо е един от най-добрите дмг предмети в играта, само за 4400 злато си докарвате 60 дмг и corruption орб ефекта (-6 армор), което в ранна игра си е жива смърт за повечето герои. Подходящ както за почти всички дмг-дилъри (изключвам тези с орбове), както и за някои support герои, защото свалянето на армора в битка не е шега работа.
НЕ ГО ПРАВЕТЕ на герой имащи собствени умения за сваляне на армора (Alchemist, Tidehunter, Slardar, Razor, Dazzle (но не и Shadow Fiend, за него не е толкова зле, но пък не е и най-добрият орб), както и заедно с другия -армор предмет Assault Cuirass, защото -армора не дава толкова облаги, ако се прекалява с него).


Maelstrom - за 3000 злато получавате стабилен dps (24 дмг, 15% IAS и 20% шанс да вкарате 150 дмг на 3 единици) и по-бързо разчиствате крийпове с орб ефекта, но има и лош момент, имате ШАНС да вкарате това умение, а пък има и cooldown. Това е добър предмет за бавно удрящи герои, които искате да превърнете в мощни дмг-дилъри (визирам int/str герои предимно). Също така води до по-скипият и по-мощният Mjollnir.


Mjollnir - 5500 злато (доста са, но според мен си заслужава в определени ситуаций) получавате много добър dps boost 70% IAS заедно с 24 дмг, орб ефекта е подсилен с 50 дмг (общо 200) и активното умение Static Charge, даващо бариера на посочен съотборник (или самите вас) с 20% при удар върху него да пусне светкавица с 200 дмг към три единици (задължително тази нанесла удара), неможе да се активира повече от един път на секунда.
Доста добър орб за доста int/str герои, но не най-добрия за agility такива.


Eye of Skady (EoS) - последният споменат орб, много спорове има върху него, доста висока цена (6150 злато) за също така добри бонуси (но пък всестранни, а не концентрирани) +25 str/agi/int, +200 hp и 150 mp, както и орб ефекта - cold attack (-30% ms, -20% IAS).
Само че има уловка. При melee герои работи като орб и cold ефекта действа 3 секунди, при range героите работи само 2 секунди, но пък НЕ е орб ефект, а само buff placer и работи с всички орб ефекти (без corruption от Desolator). Добър booster за range илюзий (Soul Keeper) и прекрасен предмет за support герои с много излишни пари (имащ вече guinsoo ?!), все пак увеличавате mana health point pool-a си и забавяте противника.[/color]

Sange's Maim:
 


Използвани съкращения:
ms - movement speed - бързина на предвижване/движение
IAS - increase attack speed - увеличаване бързината на атака
dmg - damage - поражение
dps - damage per second - поражение в секунда
hp/mn - health/mana points - издръжливост (или по-популярното КРЪВ) и мана точки на героя
str/agi/int - strength, agility, inteligence - сила, ловкост, интелект - главните oценки на героите.

_________________
Всичко което трябва да знаете за DotA,
Прочети всичките 4 части: тук
Върнете се в началото Go down
 
[misc] Orb Items, особености
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Българският Дота Форум :: Общи Дискусии :: DotA Стратегии-
Идете на: