Българският Дота Форум
Регистрирайте се за да използвате пълноценно ресурсите на форума
Българският Дота Форум

Български ДОТА Портал
 
ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Вход  

Share | 
 

 [guide] Squee, Spleen and Spoon the Goblin Techies

Go down 
АвторСъобщение
AcnupuH
Новак
avatar

Брой мнения : 89
Age : 24
Location : Перник
Registration date : 19.12.2009

ПисанеЗаглавие: [guide] Squee, Spleen and Spoon the Goblin Techies   Нед Дек 20, 2009 7:06 pm

Goblin Techies - Squee, Spleen and SpoonStrength
17 + 2

Agility
14 + 1.3

Intelligence
22 + 2.9

Affiliation: Neutral
Damage: 24 - 26
Armor: 1
Movespeed: 270
Attack Range: 650
Attack Animation: 0.5 / 0.5
Casting Animation: 0 / 0.51
Base Attack Time: 1.7
Missile Speed: 900
Sight Range: 1800 / 800

Devilishly clever, the goblin techies, despite their small physical presence, are a force to be reckoned with. In line with their goblin brethren, the techies have the skill of laying mines in the earth, invisible to the naked eye. Also, after extensive training with the Orcish voodoo priests of Kalimdor, the Techies are adept at laying paralysis-inducing traps along with their potent explosives. Wary be the foe who takes these three lightly.

В настоящият гаид имам намерение да обясня стратегията си за Goblin Techies на всеки, който се интересува от малките гоблинчета и би искал да научи как да ги играе с тях.Techies има голяма сила за контролиране на линията могат да убиват враговете рано и са неудържими със своите мини.Жизненоважните способности на този герой го правят така специвичен и интересен за играене.

Понякога този гаид може да ви изглежда като текст написан върху стена, но ще се опитам да го направя възможно най-полезен и ефективен за всеки един играч.(Първият ми гаид.)
Плюсове (+)
1.Много добър герой за FB - ако не успеете в ранните 3-5мин. то във всеки случай все някой ще се изкушки да мине през някоя далечнебезопастна пътечка и да ви зарадва с 250gold (ако е FB).Няма какво да говорим взимате нещо тръгвате (ако сте по линията),(слагате край шоповете, до реката) и БУМ !! FB'то ви е готово.Ако сте "X" също ще успеете скоро след началото на играта ако не е с мини то с suicide'да.

2.Силен spell dmg - не случаино маната на Techies е много малка, ако тя беше повече самият герой нямаше да е балансиран и щеше да се превърне в мега килър (например ако можеш да поставиш 1мина за 20сек с повече мана ще успееш да поставиш 3 и така като мине някой герой на 500-600hp БУМ!), няма каквко да се залъгваме 1вите мини,ult и suicide са много силна комбинация от spell dmg това е голям "+"

3.Добър стън - ако знаете как да боравите с стъна на Techies то тогава враговете ви ще бъдат силно затруднени, то било в бягането, то било в безброините минирани и бъкашти от stasis трапове пътечки и полянки
несъмнено този стън комбиниран с усет за игра и добра концентрация е рецептата за "миш маш" :lol:

4.Кеф е да развиваш и да играеш с герой като този (от простите забави като това да се самоубиеш и да направиш FB или да го направиш с мина) това е забавата с Techies много приятен за игра герой :)


Минуси (-)
1.Отчаиващт - hp/mana regen poor/armor
2.Много малък начален dmg
3.Лош moovment speed - poor/270ms
4.Лош attack speed


Skills:Skillbuild:
1.lvl - Land Mines
2.lvl - Suicide Squad, Attack!
3.lvl - Land Mines
4.lvl - Stasis Trap
5.lvl - Land Mines
6.lvl - Remote Mines
7.lvl - Land Mines
8.lvl - 10.lvl - Max - Stasis Trap
11.lvl - Remote Mines
12.lvl - 15.lvl - Attribute bonus
16.lvl - Remote Mines
17.lvl - 22.lvl - Attribute bonus
23.lvl - 25.lvl - Max - Suicide Squad, Attack!


Защо избрах този skillbuild ?
Този skillbuild е лично мой избор употребявал съм го в доста игри и е имало голям резултат.
Започвате да качвате Mines те са жисненоважна магия за вашето оцеляване в първият етап на играта, гаранцията ви за FB и естесвено най-важният и сигурен тормоз върху противника.
Suicide (поне за мен) не е spell който да се качва в периода на средната и късната игра. По мои наблюдения той става излишен. Затова го качете само веднъж на 2 левел и го оставете за последно. Той е полезен само за FB и евентуално да ви извади от сигурна смърт като не дава на противника пари и exp. Ако прецените, че срещу вас има герои на малко кръв и лесна плячка (говоря за линията) за вас и вашето другарче можете да използвате този spell, също ако успеете да измъкнете Doublle Kill няма да е лошо. Не се колебаите да използвате suicide'а за да избавите приятел от беда и по бъзможност да се измъкнете с kill или assist и това ще е добре. Не забравяите, че ролята ви като съпортър на отбора е важна. Mines ги качвате постоянно до 10левел така ще си усигорите предимство над слабите противникови герой с малко hp/hp regen винаги можете да измъкнете по някой и друг kill. Използваите мините си мъдро, щадете маната и hp'то си това е рецептата за победа с този герой. Ако не успявате да kill'вате вражеските герои с мини (говоря за средната игра) когато повечето streight'ове са с добро hp и hp/regen, то поне силно ще ги затормозявате, то било с 1ва или улт. Не пропускаите да се включвате във важните ганкове на team'а ви. Играта ви може да се окаже много важна за team'а ви.


Itembuild:
Така наречените ви Base items.
Base items са началните ви item'и с които започвате играта (т.е item'ите ви за 600gold)

Бих препоръчал така:
x4
x1
x3
x1

Горепосочените атрибути ви костват едва 599gold точно. Това начало е добро. Докато Clarity Potion ви държат маната и ви позволяват да сложите повече мини в началото, дървата държат hp'то ви за известно време.GG branc'овете не са задължителни, но запълват мястото ви :lol: а пък и защо да не вземем +3stats е добро начало :lol: .

С mantle'а можете да направите така:
+=(можете да направите два)


Така наречените ви Core item's.
Стремите се към два item'а:
и

Веднага ще обясня защо. Aghanim's дава сила на улт-а ви и сете способни да вършите поразий с повече dmg без да се притеснявате от мана. Eul's съшо е наложителен, той стабилизира манат ви и ви прави способни да минирате където и когато си поискате с по-голям размер и в по-глямо количество.

Горещо препоръчвам да се опитате да започнете с Aghanim's. Ако видите, че играта почва във ваша полза, трупате пари и kill-oве започнете този item.

Можете да почнете с един:
или
Сами преценете ситуацията. Във всеки случаи почнете с един от двата item-a така ще имате по-голям pool/hp.

Можете междувременно да вземете едни:


Те ще държат ms-то ви дотолкова, че поне да не се влачите по картата.

После веднага взимате един:

Този item ви е нужен за Eul's така ще получавате и hp/regen това ще ви държи pool'а и ще можете да ходите спокоини, че не първият срещнат враг ще ви обезобрази.

При добра игра с много ранни kill-ове можете да съберете и Aghanim's преди Voidstone.

Слдедва:


От финансовото ви състояние зависи дали ще вземете PB или:


Препоръчвам ви Phase Boots, защото BoT много ще забави развитието ви.PB също ще ви помогнат в рискови ситуаций или пък когато гоните някой за да се гръмнете в него. :lol: BoT вършат по-добра работа, но много ще забавят развитието ви.


Луксът:
Това е то:


Ако ви се намира 5675gold веднага взимаите Guinsoo.Ако съберете това вече наистина ще имате превъзходство.Маната и hp'то ви ще бъдат неумолимо поддържани. и ще сте способни да взимате участие в team битките и ганковете без риск да ви kill'нат.


Можете да вземете и:


Този item може да ви бъде доста полезен, ако го няма вече в обора нищо не ви прези да го направите.Естесвено луксът е след Core'а и BoT или PB.


Ситуационен item:

В нормална игра не бих го взел, но ситуационно може да се окаже добър приятел.Ако ви убиват лесно докато поставяте мини, или просто ви е писнало да минирате под постоянна опсност от ганк, можете да вземте този item.Естесвено след ядрото ви.Ситуационно можете да вземете и това.Стънът означава смърт, особено ако противниковият отбор разчита на стънър, този item може да се окаже доста полезен за вас.Ако успеете да блокирате стъна може и да се спасите.Отделно hp/mana + regen ще ви доидат отново добре.Прави се отново след ядрото ви.


Един специален item:

Този item може да се окаже много по полезен от колкото някой е преполагал особено по линията.Саният факт, че не е толкова скъп а помага доста го прави уникален сам по себе си.Той помага на Techies и с това, че може да се преодолее една от най-големите слабости на героя GEM,wards.Ако някой от противниковите герои се пробва да атакува мините ви.Можете спокоино да го заведете при тях :lol: .Можете също да прикарвате противниковите герой при мините си.Помага при ганкове.


Итеми които препоръчвам да не се взимат:

За мен не трябва да се взима на сериозно тази бутилчица.С нея не трябва да се почва примамливият факт, че е 600gold и вие си казвате "я точно толко имам хаиде да почнем с това" често пъти залъгва.При Techies това е само загуба на праи и време за Base item's.Можете да я използвате 3пъти като общата хелната мана е 210!Е това е една мина какво толкова.Няма да ви спаси и при меле тъй като ефекта се прекъсва при взаимодеистване с противник.Можете да сложите две мини ако има руна след като вземете руната в бутилката и я изхабите бутилката ви е пълна.Така или иначе пак трябва да се връщате до фонтана за да се напълните също и бутилката.Полза от нея??Никаква.Лекомисленото похабяване на една руна може да ви коства много ако зад вас има враг.Помислете преди да си купите хубава бутилчица пълна с "минерална вода".Хубаво накитче, но не оправдава цената си.Масово се взима този предмет.Изобщо не трябва.В късната игра Arcane ства напълно безсмислен вече трябва да имате Eul's и Aghanim's така или иначе малкият мана regen даден ви от това бижу няма да ви е толкова полезен колкото горепосочените item'и.Хубавата орхидея!Е да ама не!DMG'а не е всичко той не прави играта.Отделно няколко секунди silence няма да ви спасят кожата в големи мелета ;) .Някой биха предпочели този итем вместо Aghanim's факт е обаче,че за Techies Aghanim's е много по-полезен.Не хабете пари и време за този item.Не ви трябва.Коствате core'a си на пълен провал.Този item не ви трябва.Всичките ви магий имат нисък cooldown освен suicide'а, но поне за мен толкова много мана и пари за item които няма да върши почти никаква работа е чисто и просто забавяне на развитието и загуба на време и нужни пари.И това не ви трябва.Вие трябва да пушвате и да съпортвате а не да стилвате киловете на вашите съотборници.От време на време ще взимате kill с мините си, но Dagon няма да ви трябва.Така или иначе той само ще забави нормалното ви развитие и жизненоважният ви Aghanim's.


Миниране:
Със следващите снимки ще покажа местата за миниране където можете да поставяте мини, и дори с GEM противникът неможе да ги види.


На тази снимка общо взето са показани повечето места.

Това са места в долната гора където е добре да се постави Remote Mine естествено при мелета в горите, винаги се опитваите да примамите врагът към тези места.


Ето едно такова място в горната гора.


А ето и горна руна, от тук има по-добър sight-range.


Ето и долна руна.

Ето ги и местат (дадени от по-близо), където дори с GEM противниковият герой не може да види вашите мини.Тези места са подходящи за Land Mine.
Walktrough на играта:

Ранна игра/Ситуацциона позиция (Линията)

В началото се стремите към FB .В началната игра Techies разчита най-много на suicide-а .Естествено е. Когато сте на линията разчитаите на пратньора си. Не го оставяите да умира. Спокоино се жертваите за него (чрез suicide-a). Минираите пътечки и гори. Слагаите stasis. Минираите руните. Страничните шопове също трябва да са минирани. Примамваите противниците си към минните ви полета, бъдете активни. При удобен момент правете double kill (ако можете). Дръжте линията. Дразнете врага, чрез самоубийство (самов началото). Колкото повече сваляте врага толкова повече позволявате на другарчето ви да дърпа кулите (с ваша помощт). Сложете Remote Mines на местат от където предполагате, че противника ще мине.Активираите ги само когато сте сигурни, че ще направите kill.


Средна игра/Ганкове/Пушуве/Взимане на кули
Тук вече трябва да сте минали Base items и да започнете да правите Core items. Трябва да сте активни. Включваите се във всички начинания на отбора ганкове, пъшове, кули и т.н. Следете играта. Минираите реката и горите. Не разчитаите на suicid-а, той е вече извън употреба. Можете да го използвате за да предотвратите смърта на ваш съотборник или за да се измъкнете от вражески kill. Бъдете особено активни в team ганковете. Не стилваите киловете на съотборниците си. Разчитаите повече на Remote mine и по-малко на Land Mine и stasis, това може да ви изиграе лоша шега. Сложете Remote Mines на местат откъдето нямате видимост (а искате да имате). Те могат да ви служат като очи, но проблема е, че не са ефтини от страна на маната. Щадете маната/hp'то си. Ако още нямата някои Core item това е строго препоръчително. Отбягваите да се връщате. Бъдете винаги готови.


Късна игра/деликатен пуш/без да бъдете ганкнат
В този етам на играта вече трябва да имате поне един Core item и да сте на вторият, ако не сте постигнали това смятаите, че не ви бива с Techies. Противникът вече е на много hp и е трудно да вземете kill само с няколко мини. Използваите комбинаций на определени места от 1ва и улт. Не разчитаите на съотборниците си да ви спасяват всеки път. Бъдете внимателни. В този период без Core item'и сте лесна плячка. Очите ви трябва да са навсякъде по мапа. Не изпускаите от поглед съотборниците си. Ако ги гони враг, а вие имате възможност да пуснете някоя мина (говоря за Remote Mine) направете го. Ако имате възможност спасяваите съотборниците си по всякакъв начин.Докато отборът ви прави ганк или учавства в меле ви пушваите деликатно и с два три пуша да бутнете поне 2 кули.Д окато отборът ви отвлича вниманието на противника вие ще бутате кули и ще припечелвате пари.


Вашият специален приятел:

Да това е вашият най-скъп и специален приятел. Tiny. Мисля, че всеки играл с този герои може да си даде сметка за смъртоносната комбинация между тези 2ва героя. Някой хора спорят, че на Techies му трябва dagger за някой от "близкобоините му нужди". Tiny обаче е безплатен dagger. Ако човекът до вас знае как, вие сте смъртоносният екип. Ранните килове се вършат от тези герои ако ги има в линия. FB е сигурен за тях. Или тосвате някой върху мини. Или тосвате Techies и тои се самоубива това е то. :lol:


Съвет:
Когато играете с Techies, винаги преценяваите противника си. Не го подценяваите, поради факта, че е на малко hp това, че е лесна плячка за вас не значи, че вие неможе да се превърнете в лесна плячка за него. :!:

Коментираите моля ви.Искам да видя как съм се справил. :) :)
Върнете се в началото Go down
 
[guide] Squee, Spleen and Spoon the Goblin Techies
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Българският Дота Форум :: Общи Дискусии :: DotA Стратегии-
Идете на: