Българският Дота Форум
Регистрирайте се за да използвате пълноценно ресурсите на форума
Българският Дота Форум

Български ДОТА Портал
 
ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Вход  

Share | 
 

 [misc] Total Warding Guide

Go down 
АвторСъобщение
Kamukag3e
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 903
Age : 31
Registration date : 03.08.2008

ПисанеЗаглавие: [misc] Total Warding Guide   Съб Яну 30, 2010 2:34 pm

Ще преведа един гайд, той е взет от тук и е дело на Heldarion.The invisible war

Опътване:

I. Зашо да слагаме Ward-ове
II. Основи
III. Observer wards местоположения.

..1. Преди почването на играта (Позиций [1]-[8], [x1], [x2])
..2. В средна линия (Позиций [9]-[13])
..3. След старта (Позиций [14]-[43])

....3.1 Горна линия (Позиций [14]-[16])
....3.2 Долна линия (Позиций [17]-[20])
....3.3 Среда (Позиций [21]-[24])
....3.4 Гора на Sentinel (Позиций [25]-[27], [x3], [x4], [x5])
....3.5 Долна руна (Позиций [28]-[31])
....3.6 Гора на Scourge (Позиций [32]-[33])
....3.7 Други места (Позиций [34]-[37], [x6])
....3.8 В базата (Позиций [38]-[43])

......3.8.1 В базата на Sentinel (Позиций [38]-[40])
......3.8.2 В базата на Scourge (Позицийs [41]-[43])[/color]
IV. Позиций на Sentry Ward-овете.
..1. При Sentinel гора и долна руна (Позиций [44]-[47], Използване на crow)
..2. Горна руна (Locations [48]-[49], Ползване на Crow 1 и 2)

V. Общи обяснения.
..1. Случайни факти.
..2. Поставяне на Ward-ове през различните етапи на играта.

....2.1. Sentinel
....2.2. Scourge

VI. Записи.I. Защо да слагаме Ward-ове ?

Отговорът е следният "да имаш видимост на ключови места по картата". Но дефиницията на това се променя в зависимост от протичането на играта. Тези ключови места много често ти показват кога ще бъдеш gang-нът, каква руна се е появила, също така и ви позволяват да gang-нете противник, който не очаква.

Тъй като противниците, ще поставят свой Ward-ове по картата по абсолютно същата причина, Вие ще искате да се оттървете от тях, точно за това са Sentry ward-овете. Често се ползват и като контра на невидими единици, но версия 6.56 (Observer ward nerf), Dust of Appearance е по-подходящ за невидими единици (заедно с Necronomicon трето ниво и някои умения и магий).II. Основи:

Във всеси clan war е изключително важно да бъде 'назначен' главен ward-ващ герой или 2-3 помагащи си герои, закупуващи ward-ове.
Самите ward-ове могат да бъдат поставяни от всеки пътуващ в нужното направление.

Най-често за тази роля се назначават герои нямащи остра нужда от предмети, няколко примера: Warlock, Lich, Lion, Vengeful Spirit, Zeus, Crystal Maiden, Ezalor, Chen, Puck.
Не е неочаквано, че повечето от изброените са често взимани или ban-вани на голямата сцена, което също така означава, че взимането на един, два или дори три няма да е чак такъв проблем.

В момента в който това е уговорено е ред на следващата стъпка - закупуване на Animal courier и един чифт Observer Wards. Обикновенно е за да бъде блокиран неутралните кампове в гората (за да се предотврати издърпването на крийповете от линията и по този начин натрупването на тактически предимства). Вторият от чифта обикновенно се ползва за контрол над руната или гората до carry-то за да се предотвратят gang-ове.
Относно courier, изключително полезно е в ранната част на играта ward-овете да бъдат пренасяне до герой без да губите опит от линията. Препоръчва се куриера да се направи на Crowa в първият удобен момент, първо - доста по-бърз е и второ, защото помага за ward-ване и премахването на противниковите ward-ове. Може също да се ползва като разузнавач ИЛИ да яде Eyes of the Forest на Treant-а.III. Observer wards местоположения.

1. Преди почването на играта
Преди започването на играта (creepspawn) и двете страни обикновенно отиват да блокират неутралните, за да предотвратят издърпването на крийпове от линия (изтеглянето по-близо до тяхната кула). Да стойш близо до своята кула в ранна игра е голямо предимство, труден си за убиване и можеш да правиш пари почти безопасно. Тъй като никой не иска това - блокират неутралните и така изключват тази перспектива.

Като Scourge обикновенно блокират така:


[1]

Тази картина показва четири възможни начина за блокиране на 'Sentinel pulling camp', първият от ляво е 'храстът' блокиращ и големият (горе в ляво) камп. Винаги трябва да се прави, ако противникът има герой за гора (Enigma/Enchantress/Chen).
Другите два ward-a от дясно са на места трудни за контриране, визуално са трудни за намиране от противника.
Другите ward-ове се виждат предимно като healthbar.

Храстът:

Ето картина как да блокирате два кампа чрез 'храстът'

[1.1]

Като изключим предимството, че блокира кампа, този ward дава доста видимост в сравнение с останалите (на снимка [1]). Тъй като при gang често се телепортират на кулата и ползват гората като скришен начин за предвижване - това е добър начин да предотвратите такива опити.

[2]

Това е където може да сложите вторият от чифта ward-ове. Мястото дава видимост над долната руна, както и обширна картина над голяма част от гората близо до линията, което е полезно срещу gang идващ от гората. Преместен леко в дясно дава абсолютно същия ефект.

[3]

Това място блокира кампа, както и дава видимост над руната, тази позиция заедно с 'храстът' е иделен начин за контриране на герои в гората, ако няма такива [2] е по-добра позиция (при gang-ване).

Sentinel ползват тези места:

[4]

На снимката - две места за observer, виждат руната, както и голяма част от средата на Scourge.

[5]

Това е второ (и не популярно) място за първи ward от Sentinel. Разкрива част от неутралните кампове, както и реката включително руната, от двете [4] е по-добро, но [5] може да улови герой в гората.

НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА
[x1]


Това е едно от най-непотребните места, не дава видимост над гората, нито над линията, само непотребно над реката. Това място заедно с [x2] са едни от най-глупавите.
[x2]

Много видимост над реката, но освен руната, нищо значително. Въпреки това е най-високото място и може да се ползва като крайна мярка в случеи, че местата [4], [5] и [12] са провалени от вражески sentry.

[6]

Това е може би най-доброто място за блокиране на 'Scourge pulling camp', тъй като дава допълнителна видимост над втори камп и помага при избягване на gang-ове. Помага и при gang над противник в гората.

[7]

Тук има два възможни начина за блокиране на неутралния камп, левия може да е навсякъде в зоната на кампа, десня - от позицията на героя. Не е препоръчително място, изберете позиция [6], освен ако не са го контрирали.

[8]

Този вариант, макар и рядко избиран предоставя възможност за добра видимост при вражески gang-ове, особено ако дървото бъде изядено/унищожено.


2. Средна линия
Средна линия често се ползва от сам герой и/или главният герой в късна игра. В някой случей среща двойна линия, в повечето - подобен на себе си герой. Поради главната роля на героя в линията, тук е мястото което е важно да имате добра видимост, особено при конкретни пикове зависещи от видимостта заради магийте си, като Tinker, Zeus, Shadowfiend и други, при които е много важно да ударят с магийте си, за по-добър контрол над линията. Също така е добре да виждат идващи противници, за да избягат навреме.

Sentinel биха предпочели следните места:

[9]

Не се нуждае от много обяснения, дава пълна видимост над противниковата страна, също така и добра видимост над реката (при идващи gang-ове от горна линия).
Добра при ward на долната руна.

[10]

Подобно на [9], но видимост над заплахи от долната линия.
Препоръчва се при наличие на ward на горната руна.

Scourge имат повечко места за избор:
[11]

Това място е с много голяма видимост, дава изглед към цялата зона между двете кули, включително и над руната.

[12]

Още едно мулти-функционално място, видимост над руната, Ancient кампа, както и над кулата на Sentinel.

[13]

Последна опция, дава видимост над средата и пази от потенцялни gang-ове от долна линия.


3. След старта
В тази част става въпрос не за началните, а за местата ползващи се в играта в по-късен етап (10-15 минута от играта).
Полезни са при избягване, провеждане и контриране на gang-ове, бутането на кули и при убиването на Roshan

3.1 Горна линия

[14]

Много често ползвана позиция, добра в случейите в които Sentinel искат скоро да бутнат първа кула. Дава важна информация за близката околност и промъкващи се за защита противникови герои. Важно е да се спомене, че такива ward-ове рядко биват контрирани.

[15]

Използвана от Scourge, тази позиция показва идващи от реката и телепортиращи се на кулата за gang противници.

[16]

Обикновенно ползвано място в късната игра. Подобно на [14], дава добра представа за тила на първа кула, както и за идващи от втора кула противници.

3.2. Долна линия


[17]

Абсолютно същата функция като [14], за ползване от Scourge.

[18]

Също като [15].

[19]

Алтернатива на [18], която дава видимост и над част от гората на Sentinel. Предпочитана позиция поради факта, че ти дава насока и за къде тръгва опонента - гора или през линията.

[20]

Надзиравате движението от базата в този участък. Полага се в момента в който двете предни кули паднат. На подобно място спрямо Sentinel може да се сложи ward в горна линия.

3.3. Среда


[21]

Тук се слага когато и двете първи кули паднат. Тъй като е централна позиция от тук редовно минават противници, това е една от ключовите позиций в средна игра. Може да се ползва също така и позиция [9], те са взаймнозаменяеми.

[22]

Полезна за Scourge да контролират тази част на картата, също така може да се ползва от Sentinel при защита.

[23]

Това място се ползва за контрол над базата на Sentinel в тази зона, ако всички кули са били разбити.

[24]

Подобно на [23], след като са съборени кулите на Scourge.

3.4. Гора на Sentinel


[25]

Тук се поставя от агресивна игра от страна на Scourge за контрол над гората на Sentinel, дава и малко видимост над долната линия. Това място може да се ползва от защитаващи се Sentinel, при полужение че не стигат до руната.
Поставят се до цветята, малко разлика в точното място няма никаква разлика в ефективността (за разлика от други места, където всяка точка в страни е от значение).

[25.1]

Това е алтернатива на [25], която наблюдавах наскоро, дава видимост над цялата гора на Sentinel, както и над пътя към горният десен камп. Все пак блокира близкия камп и може лесно да се разбере.

[26]

Още една много важна позиция, благодарения на факта че е най-високата позиция наоколу. Може да се ползва от агресивни Scourge или дефензивни Sentinel. Все пак Scourge имат голямо предимство да виждат камп и долна кула на Sentinel. Позиция за късна игра.
Сами виждате има две позиций, докато горната позиция пречи на появяването на крийпове в гората, долната - не.
Не препоръчвам блокирането му, защото така се издавате че имате видимост и ward над зоната. Намаляте шансът си за gang и възможността да го премахнат е висока.

[27]

Дава видимост над важен път, както и над най-малкия камп. Често ползвана от двата отбора точка.

НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА
[х3]


Това е творение на Ravens!AngelOfGod. Да той всъщност го направи. Какво е искал да постигне не се знае, но тази позиция духа по-яко и от Моника Люински. Ползвам този пример, за да покажа че и големите играчи грешат. Това че добър играч го направи, не го прави добро място.

[x4]

Ravens!Pusher-Street е играчът ползвал това място, по-зле е сигурно само горното ... Тъжното е че е ползвано и от Австралийците sGty. Защо да е лошо ? Ами дава видимост само над кулата, губи по всякакви параграфи с местата [25] и [26].

[x5]

Доста слабо място, дава контрол над средната линия, но не предлага добрата позиция на [9] или [32].

3.5. Долна руна


[28]

Една от най-добрите позиций, въпреки малкото видимост предлага поглед над четири ключови позиций:
1) От гората на Sentinel към средата;
2) От гората на Sentinel към малкият камп;
3) От реката към гората на Sentinel;
4) Долна руна.
За съжаление губи своята значимост в средна игра, защото не дава видимост към Roshan. Слагайте ward-а точно където е на снимката, малко в ляво ви губи видимост над руната, в дясно пък губите видимост към малкия камп.

[29]

Добра и често използвана позиция, полезна в средна игра защото дава видимост към Roshan, за сметка на това бива и често контрирана.

[30]

Подобна на позиция [28] от страна на Scourge, добра позиция даваща видимост и над Roshan, ползва се без рискът да влизаш в реката.

[31]

Добър за Scourge, като последна алтернатива при положение, че всичко друго е контрирано със sentry. Не е добре за Sentinel.

3.6. Гората на Scourge


[32]

Много полезно място за агресивни Sentinel или дефанзивни Scourge, дава видимост във всички посоки.
Сложете го точно както на снимката, за да не загубите 'лъчите' към различните кампове.

[33]

Много добра позиция, огледало на [26]. Дава видимост над два кампа, както и над втора кула горе. Ползва се често от агресивни Sentinel, както и от дефанзивни Scourge (дори и едновременно). Обикновенно се ползва средна-късна игра.

*************************************************************

В случей, че се чудите какво става с горната руна, Ви връщам да погледнете позиций [4], [5], [12] и [x2]. Но в по-късната игра горна руна губи важността си в сравнение с долна руна (покриваща Roshan).


3.7. Други позиций


[34]

Държи важен коридор до магазина на Sentinel, добра позиция ако пътят до руната не е сигурен.

[35]

Близка до [34], взима се под внимание, ако неможе безопасно да стигнете до горна руна. Виждат се и противници чакащи на highground за засада или скачащи в боя с dagger (blink).

[x6]

Лоша позиция, виждаща единствено пътя към гората на Sentinel и Roshan, но пък е трудна за контриране, защото е крайно неочаквана.

[36]

Подходяща позиция за охрана при взимане на Roshan, дава пълна видимост над магазина на Scourge, както и на Ancient кампа.

[37]

Добра позиция за притиснати Scourge, въпреки че виждате доста късно събирането на Sentinel, дава видимост над голяма част пред базата, както и над скачащи в боя герои от магазина.
Може да се ползва от Sentinel като разновидност на [36], но не е толкова ефективна.

3.8. В базата

3.8.1. Sentinel


[38]

[39]

[40]

Дават видимост над нападана кула, възможност да хвърляте с точност AoE магий, да имате мишена за single target, да избягвате опасни герои като Earthshaker и тнт.

3.8.2. Scourge


[41]

[42]

[43]

Абсолютно същата причина ...


IV. Позиций на Sentry Ward-овете.

Тук няма толкова много снимки, защо при положение че вече имате идея къде се слагат observer и трябва само да се досетите кое място е използвано, за да бъде контрирано.
Все пак има места където един sentry контрира повече от една позиция, точно въху тях ще бъде фокусирано тук.

1. При Sentinel гора и долна руна


[44]


И двете са една позиция от различен ъгъл.
Тази позиция контрира [1] и [2] едновременно, може самият ward да бъде (съвсем малко) изместен нагоре и в дясно или надолу и в ляво, без да губи видимост.

[45]

Контрира позиций [27] и [28], като не блокира неутрални кампове.

[46]

Златно място, тъй като контрира [29], [30] и [31].
Не е добре да бъде местено, защото губи видимост над една от точките веднага.
Това място, заедно с [45] дава възможност за блокиране на почти всички места за долната руна.

Ползване на CROW

След поставяне на [46] с вашият crow минете над позиций [29] и [31], за да видите дали има ward.

[47]

Често ползвана позиция за контриране на ward-ове, загубата е че ще ви трябват още един или два за да контрирате всички места по руната, защото контрира единствено [28] и [29].

2. Горна руна


[48]

Контрира [4], [11] и [12]. Трудно бива усетена, но е лесна за унищожение, ако каквато и да е форма на true sight е наоколу.

[49]

Контрира [5], [x1] и [x2].
Ако сте сигурни че ползват [5], сложете там, ако не искате да рискувате, ползвайте тази позиция.

Ползване на CROW 2


След поставяне на [49] проверете с CROW позиций [5] и [x2]


Освен да се контрират със sentry, може да се ползват Necronomicon 3, Gem of true sight или някои умения даващи AoE true sight (Eyes in the forest, Lightning Bolt и Thundergod's wrath).
Въпреки че не са толкова ползвани са по-добра контра на observer отколкото sentry.

Necronomicon се ползва като главна контра на невидими герои, ултимата на Mirana и тнт. За допълнителен дмг в битка и се взима главно от герои като - Beastmaster, Bane elemental, Warlock и Qeen of Pain.

Gem рядко се вижда, защото е нож с две остриета, попадне ли в ръцете на врага е много лошо за Вас. На теория правилната му употреба би следвала да е носене до мястото, унищожаване на ward-овете и връщане обратно до базата.

Уменията са по-трудни като начин за контриране, но пък всичко се случва :)


V. Общи обяснения.

За да не хвърляте ward-ове и пари без причина, малко факти над стойността и качествата им.

Observer wards:
- цена: 200 злато
- 1 пакет садържа 2 Observer wards
- максимален брой в магазина: 2 (общо 4 Observer wards)
- предиод за възстановяване: 6 минути
- времетраене: 6 minutes
- Sight range: 1800 ден и нощ

Sentry wards:
- цена: 200 злато
- 1 пакет садържа 2 Sentry wards
- няма ограничения в броя им в магазина
- период за възстановяване: прекалено бързо, за да е от значение.
- времетраене: 3 минути
- Sight range: изключително ограничени, 800 true sight range
1. Случайни факти.

Както сами може да прецените от цифрите, може да имате най-много четири observer ward-а разположени по картата. Това е ако взимате и постоянно поставяте закупените. Въпреки това, ако закупите 2 чифта и ги сложите, ще изчезнат след 6 минути, така че трябва да бъдете внимателни с поставянето, за да покриват най-важните места по картата.

Ако support герой не умира често или изобщо не умира, той ще може закупува повече ward-ове, отколкото умиращ support.
Бърз факт - печелиш 67 злато на минута, за три минути се печелят 201 злато, достатъчно за 6 минути да закупите 2 чифта ward-ове, без да сте убили крийп.
Защо това бива споменато, защото всяко златце спечелено от крийп може да бъде ползвано от вас за предмети поддържащи ви живи (даващи подвижност или кръв), за да не умирате, докато златото за ward-ове самичко се генерира, това е много важна причина поради която трябва да си пазите живота.


2. Поставяне на Ward-ове през различните етапи на играта.

Тази част е разделена на Sentinel и Scourge, за да бъде по-лесно дадено обяснение. Въпреки че и двете части са сходни, има разлики идващи от разликите в частите на картата.

2.1. Sentinel

Първото нещо което warder от sentinel иска да направи е да осигури поглед върху средна линия и горната руна, както и да блокира изтеглящият камп за да олесни живота на горната линия. Както беше споменато по-рано, видимост над цялата средна линия не е необходимо в началото на играта, но ако решите да го правите трябва да ползвате места [9] или [10]. Въпреки това е по-добре да ползвате [4], която покрива горната руна и част от средната линия.
Важно: има някой слаби играчи които покриват горната руна с [5], [x1] или [x2], тези позиций не са толкова важни за началната фаза.

Колкото до блокирането на неутралният крийп, изборът се свежда до [6] и [7], препоръчвам [6], тъй като дава и допълнителна видимост. Може да неискате да блокирате неутралният камп, но да ползвате [8].
Това може да го правите само, ако сте много по-добри от другите, че да е без значение или искате бързо да бутнете кулата.

Грубо 5-6 минута от играта, първите ward-ове свършват, това значи че трябва да бъдат заменени (може повече от два). Това изцяло зависи от това как се развива играта.
- ако сте изгубили кула или не сте бутнали, покрийте двете руни с [5] и [28] ([29]-[31] са резервни), също така горна и долна кула с [14] или [18]/[19], зависещо от това коя искате да бутнете. Запомнете че да не бутате кула изобщо не е добра идея, тъй като това дава на противниците голямо предимство заради достъп до цялата карта чрез телепортиране там. Няма голяма нужда от конкретен ward за средната кула, тъй като често пада след gang или голяма битка.
Това може да стане горе или долу, но може да имате предимство (чрез ward), като убиете 1-3 противника и те да се откажат да защитават изобщо.
- ако сте изцяло в защита, покрийте руните с [5] и [28] и поставете [18]/[19] за да защитавате линията от идващи (teleport) гангове.

Към 10-15 минута, тъй наречената 'средна игра', когато първите кули са паднали или ще паднат всеки момент.
- ако горна кула (1) е бутната (вероятно и средната), поставете на [32] или на [x5] (не се препоръчва), както и на [33], на долна руна трябва да имате на [29]-[31] и възможно на [18]/[19] ако искате пълна защита. Долу ситуацията не се променя, единствено може да искате да смените [18] малко по-нагоре, за да засичате Roshan, но би трябвало да имате [29]-[31] така или иначе.

От тук нататък трябва да бутате кули и да ползвате [33] (винаги), евентуално [32], [24]/[37] и [20] в зависимост от това колко бързо падат кулите. Долна руна може да не ви трябва, ако имате пълен контрол над картата, [36] се препоръчва ако ще бутате Roshan. При опити за бутане на базата им, ползвайте [41]-[43], в зависимост от това коя страна бутате.

В обратният случей, принудени сте да се защитавате или губите кули е много добра идея да ползвате [18]/[19] и [29]-[31] за да защитите цялата долна. [9] е добре да бъде ползвана, защото може да бъде ползван маршрутът и да не бъде видян докато утива за ганг среда/гора/долу. Горната руна може да бъде видяна ([12] е най-безопасното), но не е задължително.
За горната линия има нещо важно, ако искате да спестите пари в такива случеи - "не преминавайте реката", тоест над вашата първа кула, така играете предпазливо и шансът да бъде убит там някой е нищожен.
Ако бъдете още по-притиснати, може да искате да сложите ward в собствената гора - [25] и [26], [27] също е алтернатива. В зависимост от това колко идват (или очаквате) противника във вашата територия.
[21] за средна линия [22], [34] и [35] са нейни алтернативи.
Може да забележите, че [28] е изоставена, за това има основателна причина, не дава видимост над Roshan, за това не е от такова значение в средна и късна игра.

Това общо взето е най-важното за sentinel. За да се избегне повтарянето на същото за sentry, просто следвайте препоръките към scourge и се възползвайте от всички точки за sentry ([45]-[49]).
Ползването на sentry понякога не е толкова отплащащо се колкото се очаква от него, защото може да няма observer на даденото място или е поставен на място непосочено тук (или просто е на глупаво място) и не бива засечено, в такива ситуаций Necronomicon или Gem може да бъдат страшно полезни.
Ако имате добра видимост, може да наблюдавате къде противника слага неговите, това е много важна информация за контрирането им.

2.2. Scourge

Началото може да варира доста. Може да имате желание да виждате долна руна и какво става 'малко зад дърветата' която разделя линията от гората (на sentinel) и да блокират кампа за дърпане. В такъв случеи ползвайте [1] или [1.1] (препоръчвам [1.1], защото дава видимост над телепортиращи се противници и въобще е по-добрата позиция) и [2].
Ако противниците имат явни герои играещи в гора Enigma/Chen/Enchantress и други, значи че трябва да ги спрете. В такива случеи препоръчвам [3] и така нареченият "магически храст" (посочен на [1]).
Друга алтернатива е да блокирате дърпаният камп ([1]/[1.1]) и ползвате оставащият ward за да дадете предимство на средната линия, бих препоръчал [11], [12] и [13] като добри места. [11] и [12] са може би по-добрите, тъй като дават видимост и над горната руна, докато [13] дава видимост само над линията и оставате на тъмно за руните.

В момента в който първите ward-ове свършат, сложете новите на [12] и [28]. Допълнителни места са [15] и/или [17], в зависимост от това коя линия искате да защитавате или коя ще бутате. В зависимост от това кои куле сте бутнали вариацийте са няколко:
- ако сте бутнали долна кула, може да искате да завардите гората на sentinel, обмислете [25], [25.1], [26] и [27] в зависимост от това колко искате да навлизате.
- ако сте бутнали горна кула, обмислете [16], за средната [21]. Ако пък натискате опонента, се уверете да не се промъкват никъде. Обмислете позиция [22], след бутането на кулите горе и в средата.

Местата на ward-овете зависият най-често от това дали притискате опонента или те Вас. Ако опонентите нямат външни кули (1, 2), ползвайте [23], [26] и [16] преместена далеч на юг (погледнете под снимка [20] за обяснение).
Ако сте претиснати ползвайте [32], [33], [37] и [24] преместена малко надолу по линията.

Ако бутате чак до базата на Sentinel, позиций от [38] до [40].

При ползване на sentry - гледате да контрирате местата където е добре да са observer на sentinel (посочените до тук места). За да избегнете да бъдете убиване докато слагате sentry използвайте въображението си, предположения и ползвайте ума си за да надхитрите противника (това е и за двете страни ;) ).

Може да сте забелязали, че за scourge е по-кратичко, това е така защото няма смисъл да се повтарям ...
Цялата карта е почти огледална като ключови точки, така че няма голяма разлика от коя страна играете. Знаете ли как да го правите от единият отбор, няма да Ви е проблем и от другия.

_________________
Всичко което трябва да знаете за DotA,
Прочети всичките 4 части: тук


Последната промяна е направена от Kamukag3e на Нед Фев 14, 2010 3:17 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
 
[misc] Total Warding Guide
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Българският Дота Форум :: Общи Дискусии :: DotA Стратегии-
Идете на: