Българският Дота Форум
Регистрирайте се за да използвате пълноценно ресурсите на форума
Българският Дота Форум

Български ДОТА Портал
 
ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Вход  

Share | 
 

 1:1 guide

Go down 
АвторСъобщение
Kamukag3e
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 903
Age : 31
Registration date : 03.08.2008

ПисанеЗаглавие: 1:1 guide   Вто Мар 02, 2010 2:33 pm

Този 'гайд' е напълно основен и ще ви помага, при игри 1:1, не считайте
че ще взимате всяка игра, винаги и всякога само вашата изобретателност
и пресметливост ще ви водят до победата.


1. С или БЕЗ пари
Това е самото начало, пуснати ли са слотовете на Computer, ще ви бъде пуснато по-малко злато.
Когато почнете игра без злато, най-важното е не друго, ами това че герой с по-добър фарм и контрол над линията имат много по-голям шанс да
победят, докато началното злато може да изведе един по-слаб в тези
работи герой, към победа заради предмети, помагащи му да се задаржи в
линия.

Aко е С пари, избирайте hero-killer тип герои и тръгвайте на предмети
които, ще ви държът в линия и ще намалят силните страни на противника.
Примерно - трябва ви повечко кръв, регенерация и евентуално предмети за намаляне на дмг било то магически или физически, в зависимост от противниковият герой.

------------------------------------------------------------------------------

Когато почвате БЕЗ пари, изберете герои, който може да фармва добре и да контролира линията за целта трябва да имат изгодни AoE умения или ужасяващи disable магий. Трябва да могат както бързо да се разправят с опонента, така и лесно да бутат кулите.
Kато гледате да е добър и в по-късната игра, освен това не трябва да е крехък, за да не бъде жертва на герои с високи burst-nuke-ове.


Или пък да не позволите да ви избута страшно бързо, без да успеете да му се противопоставите.


Слаб избор са иначе силните в късна игра дмг-дилъри със слаб контрол над линията


като конкретно се контрират изключително лесно от герой бутащи бързо (посочени по-горе) или пък просто като не им позволявате да направят пари чрез голям тормоз в линията от силен в контролът и герой. След като установите добра преднина, трябва да бутате възможно най-бързо.
Една игра продължила над 30-35 минути лесно се обръща от по-слаб герой, задържал достатъчно дълга линията.


Искам да каже нещо, предметът който е ЗАДАЛЖИТЕЛЕН, без значение от всичко друго (дори и от геройте) е2. Модът
В дота има голям избор на модове, а за 1:1 всеки е от огромно значение.
Ще говоря за най-разпространените:
-ap/ar/sd (sh) и под-модът -np


При 'np' играта е далеч по-балансирана според мен, но пък не всеки се сеща или желае да го прави така.
Ако няма руни играта е проста, стремите се към пълен контрол над линията.
Има ли руни, трябва всяка да е ваша, задалжително е максимално бързо снаражаване с ботилка (empty bottle).
Тя ви дава огромна регенерация на кръв и мана, ако ползвате руните, няма да ви е необходимо да се връщате до фонтана, ще можете да ползвате руните където и когато пожелаете (допълнителна информация за игра с руни - по-нататък в гайда).
->

------------------------------------------------------------------------------

-ap, в такъв моде трябва предимно да се съобразявате с началните пари, а не с героя на противника.

Tова не значи, че при наличие на 4000 начално злато тези герои са по-слаби. Hапротив, те стават по-опасни, но пък други найстина губят своята сила, а герой със слаб контрол над линията пък се извисяват като добър избор.

------------------------------------------------------------------------------

-ar, тук вие нямате контрол над ситуацията и се доверявате сляпо на късмета. И все пак имате избор, може да напишете -repick, но това не всеки път е добър избор, помислете добре, дали вашият герой не е все пак с по-големият шанс за победа.

------------------------------------------------------------------------------

-sd, доста близо до random и все пак ви се предоставя избор, преценете добре.


При всяка една игра, обаче героят направил повече пари бие !3. Героят
Трябва да имате добър герой, както вече споменах не еднин път, контролът над линията е важен, освен това трябва да няма слабо умение за 1:1 ситуация. АоЕ умения са също така доста oщетени, ако не ви вършат работа предимно срещу героят отсреща и крийповете
.
Героят ви също така е добре да може да се измъква от ситуаций, но това далеч не е така нужно както в 5:5, защото ще имате само един опонент и най-често CD на неговите умения ще ви измъква достатъчно често, ако ги съобразявате. За това, търсете герои със силно индивидуални качества и умения, както и добра позиция в линията.

->
Изключително силните АоЕ умения също са във ваша вреда, защото често искат много мана. А пораженията се нанасят върху един враг (евентуално и крийпа, което е без значение).

->
Умението ви набавя добро предвижване и не е чак толкова лошо дори и при игра 1:1, все пак нямате умение помагащо в боя или контролът над линия.4. Начални предмети

При по-малко начални пари имате по-малко възможности, затова да опиша няколко подходящи старта:
x2

за останалите пари може да вземете някакъв полезен предмет който ще имате за цел да ползвате по-късно, малки и полезни предмети даващи регенерация или статистики.

ако мислите да правите mekansm


или дори два, ако ви трябва повече кръв и/или обмисляте да се подсилите с urn/bracer.

->
чрез flying courier я пълните в -np игрите (или от руните eстествено).
Бутилката дава по-голяма регенерация от всеки друг предмет !
След като закупите тези предмети, си донасяте

за нуждата ви от скорост и кръв, като по-късно ги превръщате в Power Treads, при липса на свободни slot-ове.

След тях тръгвате за предметите избрани от вас, като пълните инвентара си до горе, преди да бързате да сглобявате нещо, разчитайте местата си, за да сглобите нещо и така да направите място за нещо друго.

Искам да си направя

В началото сабирате най-полезните и евтини предмети за всеки от тях.

остава едно място в което ще сложите предмет по избор.

Ето подходящо решениe

за да стойте в линия по-дълго, може да направите и преди самият пръстен
->
като си носите бързо circlet, а рецептата и RoH могат да дойдат по-късно заедно.

Така ползвате с най-евтините предмети повечето от бонусите, като пълните инвентара си, но не купувате целият предмет. В последствие може да решите, че не ви трябват Bracer или дори Vanguard, продавате частите, a RoH може да употребите в друга рецепта, като през цялото време сте имали най-необходимите бонуси от предметите.


------------------------------------------------------------------------------

При 4000 начални пари.
Не се лъжете да купите цял предмет (освен ако не е Necronomicon), защото рядко предметите дават толкова добри бонуси колкото по-евтините предметчета.
Аз най-често правя:

оставям пари в резерв, да видя другият какво ще направи и от какво ще имам нужда, а при нужда всичко се носи от кокошката бързо и лесно.

Ако сте с някой маг, добър за mekasm (тоест има повече мана отколкот може да похарчи в битка, а му липсва кръв/армор) е добре да тръгне с

вместо bracer/wrath

Ако пък сте добър summoner/pusher
и ще правите Vladmir's и Mekansm може спокойно да тръгнете на коренно различно

(и пак ботилка и куриер)


Всичко това е въпрос на лична преценка, а мойте съвети са само ... основни направления.
5. Стратегия в играта
Когато играете 1:1 и всичко по-горе изброено е вече определено, трябва да решите следващите си предмети, както и начина си на игра.
Може да разчитате изцяло на стандартен билд за 5:5, което при някои герои върши работа, но повечето пъти - не. За това решавате как ще играете като изберете една от следните условия (като може да е повече от едно).

а) Убивате противника, колкото се може повече, бързо и чисто, всеки път когато се покаже.
Tова се прави с герой, които могат да убиват врагът без шанс да избяга, няма значение дали става чрез удари или магий, в едно комбо или малко тормоз и веднага след него бърза атака.

са с невероятни комбинаций от магий, можещи да убият врага, без да му позволят да мръдне. Oбщото между тях е disable на който може да се разчита, висок дмг от магийте и възможност да убият противника от един залп на уменията и/или да се гони докато едно умение се презареди (като има такова бързо-зареждащо се умение).


са добри, при предварително ударен противник, чрез преследване да бъде елиминиран. Тези герой си приличат по това, че имат повече от един disable/slow умения и при подходящ разчет на магийте могат да нанасят доста удари по противника, докато той бяга или се бие. Като същевременно няма как да им се изплъзне заради високата си скорост. Все пак немогат да убият противник с едно комбо и удари, затова е по-добре да поударят противника, преди да се помъчат да го убият.
Проблемът е, че когато противникът има начин да избяга, обикновенно го ползва , няма да бъде убит лесно и оттам трябва да се чака следващият удобен случей. А дотогава, често е свободен да прави каквото си иска, знаейки, че неможе да го убиете. Съветът ми е да дебнете удобна възможност, чрез изчакване на CD на неговите умения, бързо изучаване на навиците му, как реагира при определен подход от ваша страна, психически да бъде нащрек постоянно, без вие да имате намерение да го убиете, само тормоз и сплашване, врагът често допуска грешки, а и бива много по-предпазлив от нужното и може да бъде изгонен под постоянната заплаха за убийство.


б) Да избутваш линията докато станеш с голям крийп и тогава да избуташ дървото (в такъв случей, фраговете не са важни, но не се изпускат когато има възможност).


Не правете това когато врагът може да избие много вълни с 1-2 АоЕ магий, защото най-вероятно ще си изхаби маната срещу вълната, а не срещу вас. Но ще ви спре с лекота, но и ще направи много пари, нещо което вие не искате.


предпочитайте тази стратегия, ако имате подходящ герой, а врагът е с някой по-фокусиран да ви убие


стават и лоши неща, взима предмет при който може да спира вълните

или пък ви убие и през времето докато ви няма, спира вълната, това е лошо, избягвате да си рискувате живота, играете на сигурно. А за предмети, те са предимно скъпи и стават бавно, както казах - важното е да изберете този подход при правилните герои, там вие ще го изнесете, преди да направи предмета.


в) Bие правите повече пари, имате подходящи умения, ще чакате късна игра, където ще смачкате противника с изфармените предмети. Често е най-добрата система, но пък не става с всеки и срещу всеки, освен това е рисковано. Tова че може да ви убие 2-3 пъти и да разбие мечтите ви, а неправилна преценка и по-бързото правене на пари от врага винаги е равно на загуба, но пък ако неможете да играете ... за тази стратегия избирайте герой, който е силен в късна игра, но при изразходване на уменията си може да убива вълните бързо.


при такива полужения, не се стремите да убивате противника, но го тормозите. Спирате му достъпа до крийпове и пари, а вие взимате всеки възможен крийп, без да се впускате в преследвания.

Важното е добрата преценка за избор на стратегия по която ще играете в зависимост от вашият и противниковият герой.
6. Контриращи предмети
При положение, че приемете някоя от горните стратегий, може да играете по два основни начина, да усилвате своя герой или да играте СРЕЩУ неговия.

Кой предмет какво контрира.


е добре да се направи на подходящ герой, такъв с дълъг hold или добър slow.


Като същевременно контрира герой с остра нужда за мана


или за контриране на умения


като ще акцентирам на два ултимата, където колкото повече мишени толкова по-добре за вас. Ако пък warrior-а бъде убит, противника е труп в 90% от случейите.
Е добра контра на герои с bash или силно фокусиращи магий и умения, след като почнат да се чудят кой е истинският вече е загубил битката.

е добър предмет срещу герои разчитащи на една основна магия.

тук ще намерите пълен списък с уменията които контрира linken'sсе ползва за контриране на тежки магий или продължителни disable. През периода на продължителност, трябва да се възползвате максимално в зависимост от избраната от вас стратегия, да го убиете или да избягате.
Като знаете, че avatar изчиства повечето негативни магий и ви имунизира срещу почти всички дмг магий и disable (изключение са ултимате който имат stun/hold)
е добър предмет, пазещ ви от противници който разполагат с умения нанасящи високи магически щети (не всички го правят, научете кои умения правят phisical и pure дмг, за да не си умрете, мислейки че сте защитени).
срещу герои които ползват summons, защото често призованите единици са с нисък дмг, всеки от тях бива отделно намалян от предмета.виждате определени позиций от където може да ви скокне някой неприятен геройсрещу невидими герой (по-добре е от gem, защото позицийте са ограничени). И ви дава възможност да го виждате непрекъснато.
е добър да контрира невидимите герой в по-късен етап, след падане на кули, където ще ви трябват много sentry ward-ове, за да покриете всички възможни места. За сметка на това е добре да го ползвате когато искате да убиете противника, защото е за малко време и с доста висок cooldown.


От целият гайд, каквото сте прочели, че ВИ контрира и/или е неподходящо да го ползвате 'срещу' някой. Ползвайте, за да контрирате опонента !7.Непозволени и небалансирани

Искам в допълнение да напиша няколко реда отнасящи се за непозволени по турнири стратегий и прекалено небалансирани предмети.
С няколко думи да разясня, игрите 1:1 които не са в турнир НЯМАТ ограничения от нищо. Идеята на турнира е, че организатора (този който дава награди) не позволява използване на определени неща, с цел по-интересна за публиката игра. Той от своя страна Ви възнаграждава, ако спазвате правилата и има право да наказва в случей на нарушаването им. Ако играете турнири е добре да се запознаете с правилата и ограниченията им.
Всичко това не важи, ако играете с приятелите си, те не ви предлагат никакви пари срещу играта и нямат право да ви ограничават (ако постигнете взаймно съгласие - това е друг въпрос).

Сега да се насочим към много силни и/или небалансирани за -om (включвам и 1:1, 2:2) стратегий и умения.


При 1:1 с начални много пари новата Hand of Midas дава възможност за бързо вдигане на нива и злато.
Ползвайки я върху големият камп най-близо до вас при всяко презареждане получавате огромни бонуси.
Като доста повече злато и опит от противника. Как да се възползваме от това максимално ефективно.
1) задържайте крийпа възможно най-дълго време, за да може вражеският да влезе в обсега на кулата и да бъде разчистен от нея, в момента в който той падне - отидете в гората и убийте с HoM най-големият крийп. Получавате exp за цяло ниво и минимум 150 злато. Добре е да убиете другият крийп, за да може при презареждане на Midas отново да го направите.

2) Бързо разчистване с auto-attack на вражеският крийп, така давайки си време до следващата вълна да ползвате Transmute.

Лоши страни - давате 2000 злато за фарм и опит и едва 30 точки AS. Няма да имате толкова високи статистики като опонента, той може да ви натисне в линия и да загубите част от приходите си там. Внимавайте ако опонента е достатъчно добър за да се възползва. Не трябва да се притеснявате, ако героят му не го позволява.

Няма смисъл да се прави в игри с малко начално злато, защото ви оставя доста крехки и влагате много осилия в това, докато опонента ви може да се насочи към по-агресивни предмети и да ви изнесе през това време.
В 80% от игрите 1:1 е много полезен, дава ви възможност или да победите във всяка битка, или да си позволите 4 секунди спокойствие (и безнаказани удари), също така е много добра контра на умения, които немогат да бъдат спирани, а се предвиждат лесно.


Начин да се контрира - НЯМА.
Освен невероятното си умение, дава и добри статистики.
Добре е да се възползвате от него, а не да разчитате само на него. Също толкова е добро срещу по-трудни за предсказване умения, но които могат да се предусетят при повече опит.

За 2:2 има много агресивни стратегий с 2 arcane boots. Разбира се трябват и герои които да се възползват от 'безкрайната' мана. Но това ви позволява неограничен спам на магий, дори без да имате за цел да убивате, може да тормозите с тези скъпо-струващи магий на воля. След това обаче е добре да се насочите към правилни предмети и да не се подвеждате, че играта е спечелена само от пускане на магий.Постоянното носене на бутилката от фонтана до вас, благодарение на летящият кориер.
Crow/bottle е една от най-скучните стратегий. Но е най-силният и евтин реген за -om модът. Позволява ви за 970 злато да си набавите неограничена регенерация на кръв и мана надвишаваща в пъти тази от perseverance.
Няма как да бъде контрирана, а ви позволява да жертвате почти винаги маната си и част от кръвта си, като знаете че ще се възстановят доста по-бързо от тази на противника.В 2:2 игра, два броя от любимият предмет, може да обърне всяка игра във ваша полза, дори BKB в противника не е начин да ви спре. Дългото задържане на един враг в овца го кара да пасе трева накрая, през даденото време може да се разправяте със съотборника му на общо основание 2:1.
Ако имате и два eul's-а, играта найстина може да загрубее.
Разбира се взимайте предимно на inteligence или силно зависими от мана герои.Голямата заблуда.
Dagon не е нито силен, нито дори опасен предмет за -om игрите. Струващ 2800 злато, той дава едва 300 дмг.
300 кръв струва 1200 злато, просто е нали ?
Ако опонента се стреми да ви убие с едно комбо от умения, най-лесният начин да го биете на неговата игра е да натрупате голямо количество кръв. Само не забравяйте, че целта ви е да го победите, не да неможе да ви убие. След като си набавите кръв и евентуално регенерация, мислете как да го убиете вие, не само да наливате още повече ненужна кръв.


Това са сравнително евтини предмети за кръв, а дори имате избор, може да си вземете тези които ще ви помогнат по-нататък.

VS
Ако пък разчита на много магий, за да ви зачеркне от списака на живите, planewalker's cloak и съответно hood са доста добри предмети за които да се борите.

_________________
Всичко което трябва да знаете за DotA,
Прочети всичките 4 части: тук


Последната промяна е направена от Kamukag3e на Вто Мар 02, 2010 9:25 pm; мнението е било променяно общо 6 пъти
Върнете се в началото Go down
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Чет Ное 18, 2010 11:47 pm

Гайда е изключително полезен, и трябва да бъде прочетен от ВСЕКИ играч, тъй като включва основни начини на контриране, които важат не само за 1:1, но и за 5:5. Ще започна с две най-общи констатации, които съм направил по време на игрите си 1в1(които никак не са малко) и ще дам няколко теми за размисъл в духа на добрата воля.

1) Най-добрия за мен мод е -apomsh, тъй като дава възможност да се използват максимален брой аспекти от играта. Най-добри герои, по мое скромно наблядение, за него са PotM, Akasha, Puck и SF, но добра игра има предпоставки да стане и при много други. При така популярния -aromnpsh всичко се свежда до механичен ласт хит, често с герои с две активни умения, където всичко зависи от това колко злато ще изкараш, а убийствата са 1 или 2 преди играта да свърши.
2) При игра с 4000 злато Doom и HoM трябва да бъдат autoban.


а колкото до темите за размисъл:
1) При игра с по-малко от 1000 злато, началните предмети са повече от важни. Моите включват куриер+максимален main atribute bonus+HP heal, обикновено salve. И все пак, не малко играчи тръгват със Stick от самото начало и разчитат на регенерация от рода на 2 salve + tangoo. Често казано не съм привърженик на ранната агресия, но все пак този подход се вижда доста често(в competitive игри). Идеята е да се изблъска противниковия герой от линията чрез максимален тормоз, където регена(и липсата на такъв) си казва думата, и чрез предимство в следващите 2-3 минути да се търси цялостно надиграване. Какво е Вашето мнение? Работи ли този подход? Ползвате ли го?[
2) Във фазата на игра между 4та и 7ма минута обикновено регена вече е свършил и е време кръвта да бъде регенерирана. Ходенето до фонтана е равносилно на загуба на злато и опит, така че обикновено не е добра оферта. И тогава прибягваме до предметите за регенерация... Интересува ме към пасивни предмети за регенерация прибягвате или към salves/tangoo. Предимството на пасивния реген е че е неизчерпаем и участва в рецепти, но пък винаги е и по-скъп, а един salve е достатъчен да ти напълни кръвта за момента. Разликата се усеща когато разбереш, че за целия период на игра си използвал 10тина salve-a, а противника си е купил RoH и е направил Vanguard, в резултат от което печели всяка директна битка. Като изключим ситуационалните случаи, където Vanguard контрира призовани единици, кой вид реген използвате Вие?
3) ред на подреждане на предметите -> директен ПвП билд(което, по пътя на логиката, е единственото което ти трябва за 1в1 игра) или първо по-общи предмети, даващи оцелеваемост, реген, статистики и подобни...
4) най-добър герой за 1в1(sh)


PS. виждам, че си засегнал и 2:2 ситуации, където много от горепосочените неща важат с пълна сила(както и за 3:3). В този ред на мисли, може да обмислиш преименуването на темата(или в частност на заглавието й) на "small game guide" или нещо от сорта. Ако все пак решиш да го направиш, би могъл да разшириш гайда с малко повече информация за 2:2, за което съм готов да предложа скромната си помощ.
Върнете се в началото Go down
McMarto
Spam Master
avatar

Брой мнения : 3736
Age : 25
Location : Варна
Registration date : 24.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пет Ное 19, 2010 10:40 am

Предпочитам да направя Hood/Vanguard вместо цял живот да купувам salve. Освен, че регенерацията става по-лесна (иначе трябва да отделяш по няколко секунди, за да си купуваш колби и пак не можеш да доближиш линията от страх оня да не те нюкне), двата предмета дават добри бонуси срещу определени герои. Hood може да направи един Zeus или Leshrak абсолютно безполезен, щетите от магиите му падат доста, а ти имаш регенерация от сорта на 10 hp/sec на 6 ниво, докато той харчи пари за колби.
И не бих казал, че Necronomicon се ползва само за контриране на Х герой. Предмета е чудесен за игри, в които си наясно, че нямаш шансове да убиеш противника, а трябва да го избуташ. Демончетата наистина са силни, но ако нямаш умения за гонене, по-добре да ги ползваш за събаряне на противниковите кули. Чудесни са в ръцете на Lich, Treant Protector (armor), Necrolyte, Dazzle, Invoker...
Колкото до пръцътъ (stick) - тя не зависи от това дали играеш агресивно. Ще ми е първия закупен предмет ако играя срещу Zeus (също така ще ми е първия ъпгрейднат), Mortred, Bristleback, Doom, Shadow Demon, Pugna, Necrolyte...
Преди я ползвах и срещу Pudge/Mirana, за да се спасявам от стрели и куки в тъмното, но сега вече не може. Все пак ако играеш на версия под 6.69 - be my guest.

Интересно ми е какво мислите за Treant Protector при игра 1:1. Linken контрира улта му, но останалите му умения са доста полезни при 1:1 ситуации. Living armor пълни кулата му и я прави доста по-издържлива, 2 птички на руните ще са му от полза, има шанс за тормоз... но пък би могъл да бъде контриран със Sentry Wards.

Колкото до мода, и аз съм съгласен, че без -np игрите стават прекалено безинтересни. При средната линия се набляга и на rune control, не само на механичен lasthit/deny, затова би било добре да се играе с руни. Това прави играта много по-динамична и интересна. Ако целта е да се разбере кой е по-добрия соло играч, то според мен руните са задължителен елемент в такава игра.
Върнете се в началото Go down
http://www.spamFORlife.com
Feray
Новак
avatar

Брой мнения : 6
Age : 24
Location : Haskovo
Registration date : 21.06.2010

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пон Апр 04, 2011 11:12 pm

На кратко
1)Ранен тормоз - Да,работи аз лично играя по същия начин.Смятам, че дори най-малката доминация в ранна игра влияе на резултата поради тази причина агресивното игране е много важно.
2)Регенерация на изгубената кръв - Смятам, че е глупаво да изхабиш 3-4минутния си фарм за да вземеш предмет като ROH, с цел да се задържиш още 3-4минути.1во Roh-a ти заеама място в инвентара в случай, че решиш да направиш предмети за статс (PT,3x Wrath Bands,Stick,TP,ROH) При 1в1-то почти няма ситуации в които да ти се наложи да направиш предмети като Vanguard,Hood, има редки случеи където при слаба доминация в линията противникът да е с доста по силен и ти се налага да направиш евтини предмети за статс (Bands,Stout,Rob etc..) .При 1в1-то е важно всеки закупен предмет да бъде използван до края на играта също така ринга забавя изключително много предмети като Belt,Chainmail,Boots of Speed които ще бъдат използвани за най-важните ти предмети,По добре 100 пари за колба и да ти останат 700 пари от колкото да дадеш всичките си пари за ринг, тези 700 голд скоро ще станат 1200 и може да си вземеш предмет като поинт боостер който значително ще промени битката кръв+мана>реген.Винаги е по добре да даваш пари за колби защото по-бързо си купуваш предметите от които ще ти се реши играта.
3)Ред на подреждане - Смятам, че е добре да ти се намират по няколко итема за реген на мана и кръв и няколко малки предмета които МНОГО помагат в ниските лвл-и (stout,Rob,Stick дори може и 2xGanutlet но аз го отбягвам защото минути по-късно може да ми се наложи да ги продам поради липса на място,идеята е че след като понатрупаш малко статс и реген от колби се стремиш възможно най-бързо да изкараш предмета който ще реши играта, защото всяко забавяне с излишни предмети дава възможност противника ти да го направи преди теб и да промени хода на играта.

За Дървото смятам, че не е подходящ герой за 1в1, но благодарение на армора и регена който има доста е много труден за убиване или изместване от линията едва ли ще успее да убие някой герой без ултимата си, но може да спечели играта като забавя противника и играе на push strategy.
Върнете се в началото Go down
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Вто Апр 05, 2011 10:42 am

techie при 4200 злато е доста по-голяма имба
@Feray
напълно разбирам начина ти на игра, само че работите не стават за всеки герой, нито пък срещу всеки. Отделно от това, прекомерната агресия води до твърде неясни последици.

Работата е там, че при дълга и позиционална линия, без връщане на фонтан, предмети като Arc boots/RoH/Void stone/RoB далеч надминават healove/pot-ки. Причината е точно в агресивната линия, за която говориш - никога няма да си на пълни HP/MP, т.е. използваш регена 24/7 = максимално количество за времето си. И точно обратното - ако не подхождате агресивно, можеш да се насочиш към по-големи предмети, за сметка на регена. Освен това pot-овете винаги ще ти заемат повече място и/или ще идват по-бавно. Това важи за всяка относително равнопоставена игра под -sh.

Колкото до Vanguard - това е един от най-силните предмети за меле герои, стига да се изкара достатъчно рано. Това което ти дава е на практика непобедимост в директна битка за минути напред, което води до доминация над линията, която от своя страна води до повече пари от опонента, което пък води до излизане на опонента, с обяснението че Vanguard не е позволен на 1в1 и апел към теб да научиш правилата. При игра с 4200 злато е нещо като core start.

А при вече наличен реген (RoH и нагоре) цял Hood е безсмислено да се купува, предвид че Mantle дава половината от бонусите, които търсиш, за 1/4 от парите.

И само да кажа и на Марто, че Shadow Demon се играе на Disruption 1в1, така че по-добре не бързай да ъпгрейдваш стика.

и освен това

@Киро
Нима казваш че ако Yurnero убие Necro warrior с ултимейта си е труп в 90% от случаите? Съветвам те да ги намалиш на 50%.
Върнете се в началото Go down
McMarto
Spam Master
avatar

Брой мнения : 3736
Age : 25
Location : Варна
Registration date : 24.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Сря Апр 06, 2011 10:15 pm

Ако Юрнеро убие necro warrior с последния omnislash, ще получи ли pure damage?
П.С. Киро, спри да триеш, бе! Нямаш ли си по-приятна работа?
Върнете се в началото Go down
http://www.spamFORlife.com
NeVeRmOrE
Новак
avatar

Брой мнения : 34
Age : 24
Location : с.Селановци
Registration date : 23.04.2011

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Вто Юни 21, 2011 8:14 pm

Понеже съм НООБ.... "Като доста повече злато и опит от противника. Как да се възползваме от това максимално ефективно.
1) задържайте крийпа възможно най-дълго време, за да може вражеският да влезе в обсега на кулата и да бъде разчистен от нея, в момента в който той падне - отидете в гората и убийте с HoM най-големият крийп. Получавате exp за цяло ниво и минимум 150 злато. Добре е да убиете другият крийп, за да може при презареждане на Midas отново да го направите."


Та кой крийп се убива в гората с НоМ ,че нещо не загрявам..... да не става въпрос за онези дет се намират в гората на по 2,5,7 лвл. ?????? или става вупрос за противников крийп . ?
:(
Върнете се в началото Go down
http://www.zamunda.net/details.php?id=228705&hit=1
Kamukag3e
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 903
Age : 31
Registration date : 03.08.2008

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Вто Юни 21, 2011 8:39 pm

1:1 игра, взел си с началните си пари Hand of Midas.

1) забавяш крийпа, за да се сбият първите вълни в обсега на твоята кула;
2) противниковият крийп умира първи, защото кулата ти ги стреля;
3) в свободното време между две вълни отиваш до големият камп в гората най-близко до теб;
4) използваш мидас върху най-големият крийп и ако е възможно правиш stack или просто го убиваш, за да може да има втори голям крийп за следващото презареждане на Midas.

_________________
Всичко което трябва да знаете за DotA,
Прочети всичките 4 части: тук
Върнете се в началото Go down
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Вто Юни 21, 2011 9:49 pm

Midas е много добре да се пуска само в интервала м/у 50 и 52 секунда, за да правиш стакове и да не ти се налага да губиш време на ниските нива. Това, че ще ти се наложи вероятно да не я ползваш на абсолютния максимум, не бива да те притеснява. С времето, което губиш за доубиване на малките неутрали печелиш пове злато и опит от линия.

Иначе доста са героите, които могат да abuse-ват камповете 1в1, като за всеки от тях таймингът е решаващ. Стакове на малкия камп на сентинел например са изключително удобни за summoner-и и герои с AoE магии.

Върнете се в началото Go down
NeVeRmOrE
Новак
avatar

Брой мнения : 34
Age : 24
Location : с.Селановци
Registration date : 23.04.2011

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Сря Юни 22, 2011 6:05 pm

Аааааа най-после схванах сега ще се пробвам в един гейм с НоМ !!!!
Върнете се в началото Go down
http://www.zamunda.net/details.php?id=228705&hit=1
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пет Юли 22, 2011 4:14 pm

Тъй като гайда дава изключително широка теоретична насоченост, но много малко практическа такава, ще си позволя да внеса известна светлина около актуалните тенденции.

Ще засегна главно игри под мод -apomsh(du) + np, тъй като ми се струва най-разпространен за момента. Предпочитаните герои са range и притежават минимум 3 активни умения, задължително включващи популярен вид disable(stun/hold/silence) и/или burst damage магии. При игри на по-високо ниво се предпочита -du(Duplicate Mode) пред -sh, главно заради по-ниските стойности злато, с които играчите започват(стандартни 603). Целта е изграждане на максимално силен герой в битка(и бързо решаване на играта след печелене на такава), а не толкова самото задържане в линия с passive regen предмети.

В последвалите редове ще обърна внимание на добрите начални предмети в игри с еднакви герои и минамално количество злато, като с това целя максимална практическа полза.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| | |
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Това са основните и най-силните. Вървят в относително една и съща доза и последователност.

Най-разпространеното тръгване при 603gold e courier+4xbranch+Circlet, а при 853 обикновено включва courier+рецепта от горните+max Branch. Забележете че в началните предмети НЯМА реген и за това си има причина, а именно: Няма герой(нито играч) който да може да направи убийство сам на 1lvl без солидна подкрепа от собствения си противник. Дори при активен harrass salve идва бързо и лесно(като бързината/регена далеч надвишават тези на Tango), а парите за него се трупат дори без да вземете повече от един крийп в първата вълна(заради 1gold/0,7sec + резерв от старта, възлизащ на различни стойности, най-често 36/52gold). След като установихме, че никой герой не може да вземе убийство сам на 1lvl, starting Mana Pots също автоматично отпадат, тъй като и вие няма да можете да го направите. Не злоупотребявайте с маната си, но и не стойте с пълен басейн - добра идея е да употребите умение още в самото налачо, за да вземете крийп(ове) например, за да има възстановяването на маната ви по-голяма ефективност. Силните всестранни бонуси ще ви помогнат да се задържите в линия(давайки не просто дмг, но и кръв, мана, защита), за разлика от с +3 dmg по-добрия ласт хит, тръгването по чехли(Slippers of Agility) се счита за грешка и сигурен начин за по-нататъшна загуба. Тръгване с Gauntlet е напълно в реда на нещата, но все пак мисля че Circlet е по-добър(за разлика от 5в5 - двата типа игри нямат нищо общо).


Добрите герои не разчитат толкова на голи тупалки, колкото на магии. Това прави последвалите в горната класация Stick, Bracer и RoB толкова силни, предоставяйки използване на противниковите магии(instant regen), HP(+dmg/stats) и armor/mana regen, като първите два идват възможно най-бързо, тъй като се съставят от началните ви предмети(което е само още един плюс). А при игра с еднакви герои, щом имате герой с много магии, значи и противникът ви има същите. Тук Cloak е уместна придобивка, веднага след натрупване на първично количество кръв(=1-2Bracers, Stick). Предоставя възможността за ъпгрейд в Hood, но рядко е уместно да бързате, преди да натрупате още HP, тъй като всичко, което останалите му компоненти дават, е regen, но не и сила в битка. Поради тази причина цял Hood далеч не е задължителен.


Искам да обърна внимание и на липсата на Ботуш - това НЕ Е важен предмет за игрите с еднакви герои. Boots дават предимство при различни герои с различни умения, където този с по-силни магии може да се възползва максимално от него. 1v1 -sh(du) не е подобна ситуация и докато увеличаването на бонусите ви е напълно едностранно, скъсяването на дистанцията бива двустранно. А именно - докато от закупените regen/stats в битка се възползвате само вие, то един ботуш в противника позволява и на самите вас да се доближите до него. А при положение че обикновено героите са на близка до максималната кръв и мана, ботуша не ви дава абсолютно нищо в битка. Поради тази причина може да се забави много - след посочените по-горе предмети, след първи голям предмет или изобщо да се купува при герои, изминаващи голяма дистанция с уменията си.


Добрите бонуси от ботуши са само два и принадлежат на AB и PB, давайки както неизчерпаема мана, така и много по-активно придвижване. И докато AB е добър за по-дефанзивна игра, оповаваща се най-вече на магии с голям range, PB са подходящ избор, макар и малко рискован, ако вече имате стабилно предимство в играта, т.е. сте няколко нива нагоре от противника и ще можете да се възползвате по-добре от арсенала си при доближаване на опонента.

Никой от новите предмети няма пряко влияние над 1в1, тъй като всички те са ориентирани най-вече към отборната игра и биват доста слаби в PvP.


Vanguard все още е изклчително силен, тъй като всичките битки и harrass се движат около вълните с крийпове. Проблема е да се различи кога и на кои герои е наистина нужен. За melee най-често е a must. Веднъж направен, позволява пълен контрол над линията. И въпреки че summoners не са толкова популярни, както не се съмнявам някъде из поста на Киро е казано, VG контрира и тях.

В заключение: избягвайте закупуването на предмети, които не ви дават пряка сила в битка. Такива са всички Reg/sec, ms boost и прочее. Предметите ви са не по-малко важни от избора на герой и уменията ви с него

edit:Общи съвети
-> Гледайте куриера си! Умението за доставяне на предметите директно до героя вреди много тук, и във всяка 2ра игра, без значение от нивото, кокошки умират. Не рискувайте живота на пилето и оставяйте предметите си на кула, в случай че героят ви е изтеглен напред. Притивникът няма как да ги види, нито да ги вземе преди вас, а по този начин печелите сигурност и време.
-> Не си препълвайте инвентара! 4 постоянни предмета е идеалният таван, макар и аз самия рядко да оставам под него. В противен случай ще имате сериозни неприятности с обслужването на куриера, особено когато става дума за рецепти с много съставни части и/или малки предмети за регенерация.
-> Не пропускайте добра възможност да използвате безплатен транспорт до база! Особено на ниските нива, можете да спестите малко злато за сметка на EXP. Веднъж щом HP и МР са ви източени, просто сметнете златото си, купете ТП скрол и нужен предмет за да остане то възможно най-близко до 0. След това оставете предметите си за HP/armor под някое дърво с плътна сянка и смело предизвикайте близкия neutral camp. Самото пътуване, регена и връщането стават много по-бързо и евтино, отколкото поддръжката на герой далеч от фонтана.


Последната промяна е направена от Cannibal на Съб Юли 23, 2011 8:00 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
McMarto
Spam Master
avatar

Брой мнения : 3736
Age : 25
Location : Варна
Registration date : 24.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пет Юли 22, 2011 4:45 pm

Не е като PT да не е по-добър от PB за едно 70% от героите, но карай...
Върнете се в началото Go down
http://www.spamFORlife.com
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пет Юли 22, 2011 5:23 pm

Не, не е. Не сравнявай 1в1 и 5в5. Bracer е по-добър за едно 100% от героите, а е половината от рецептата за PT и частите му са начални и евтини. И тъй като IAS не се ползва особено поради ред причини, в големия процент случаи 500 gold отиват на вятъра. Освен това може би си забелязал, че не включвам ботуша към основните предмети. PB и АВ са по-скоро изключения, които дават умения, полезни и по-рано.

Редът причини:
-поулярните герои за 1в1 са заредени с огромен арсенал от магии, при чието правилно поставяне са нужни не повече от 2 до 4 удара.
-IAS се усеща след 4-5 удара, а при PvP се разчита най-вече на харас, а не на дълга поредица от удари
-PT дава много, но генерално неизползваеми бонуси в подобна ситуация
Върнете се в началото Go down
Kamukag3e
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 903
Age : 31
Registration date : 03.08.2008

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пет Юли 22, 2011 10:14 pm

Точно така, PT са по-добрият избор за много късна игра.
Когато геройте са много пасивни (което може да бъде само при -ar). PB са далеч по-добри, защото дават възможност за по-бързо догонване/бягане и повече дмг, което е много важно за last-hit и тормоз. Arcane пък са по-добрите при герои които постоянно имат нужда от мана и огромен реген.

Но с ботуша не е хубаво да се бърза, но не е добре и да се забавя прекалено много.

Не съм съгласен за wrath/bracer. Те не са задалжителни предмети, при полужение че геройте позволяват силна агресия с магий, Urn често се оказва по-добрият предмет (като може да се вземат gauntlet-и по-рано).

Mekansm също е един много добър предмет за определени герой, защото идва на малки части, дава добра кръв и стабилни статистики, както и реген. Неговият минус е това че иска мана и има CD, но това не е нещо което играчът неможе да съобразява.

Друг много силен предмет за 1:1 е Necronomicon. След редица бъфове, дори на 1во ниво само с помощта на slow/hold може да нанесе доста високи щети, а статистиките които дава предмета не са чак толкова слаби.
Също така помага много за по-бързо бутане, защото дори да не убиете противника, никой няма да ви скочи при активиран Necronomicon. Както и когато е успял да се измъкне, ост

_________________
Всичко което трябва да знаете за DotA,
Прочети всичките 4 части: тук
Върнете се в началото Go down
McMarto
Spam Master
avatar

Брой мнения : 3736
Age : 25
Location : Варна
Registration date : 24.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пет Юли 22, 2011 10:49 pm

За Urn не съм съгласен. При положение, че целия предмет не подсилва бонусите на частите си, а самото умение е почти безсмислено при 1в1, просто няма никакъв смисъл да го взимаш.
Върнете се в началото Go down
http://www.spamFORlife.com
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Съб Юли 23, 2011 8:21 am

Направо ме засрами с тия Urn и Wrath. Посочените от мен предмети са тези, които съчетават не само реген и не само HP, но и сила в линия и битка(а предметите идват с ласт хит)

@Urn
Предметът не е никак лош 1в1, но всички ценно, което дава е умението. А за да получиш умението, ти трябва достатъчно голяма сила на линия и съответно в битка. А за да имаш подобна сила ти трябват добри статистики. А за да имаш добри статистики през цялата игра ти трябват и пари. А за да имаш и пари е доста по-подходящо да тръгнеш със Circlet и да търсиш бонусите, които Bracer дава.
И тъй като не ти дава нищо особено освен голи НР в битка, а получаването на умението от нея е крайно несигурно(особено ако притивника умее да се възползва от изоставането ти в статистики), Urn е винаги добре да бъде заместен от Bracer и RoB.

@Wrath/Bracer
Искам да уточним - МРАЗЯ Wrath. HP e важното тук.
Bracer е добър, защото комбинира всичко, което трябва на един агресивен герой - HP, dmg, MP. Забележи, че агресията никога не бива само от магии, тъй като басейните са силно ограничени - през останалото време от изключителна важност е last hit-a. А щом си агресивен герой, значи се и изправяш срещу такъв -> HP/MP са ключови и за двамата.
Върнете се в началото Go down
Maynata_yee
Новак


Брой мнения : 83
Registration date : 20.06.2011

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пон Яну 30, 2012 7:10 pm

При мод "ар" с начално злато 4к бих пикнал урса, още на 1 левъл събаря рошан и така вие сте 3-4 ниво при спалнването на крийпа докато противника е все още 1во, имате си още малко злато както и аегис :)
Върнете се в началото Go down
McMarto
Spam Master
avatar

Брой мнения : 3736
Age : 25
Location : Варна
Registration date : 24.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пон Яну 30, 2012 7:12 pm

Maynata_yee написа:
При мод "ар" с начално злато 4к бих пикнал урса, още на 1 левъл събаря рошан и така вие сте 3-4 ниво при спалнването на крийпа докато противника е все още 1во, имате си още малко злато както и аегис :)
Ако противника ти е достатъчно тъп, че да не се усети...
Върнете се в началото Go down
http://www.spamFORlife.com
Kamukag3e
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 903
Age : 31
Registration date : 03.08.2008

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пон Яну 30, 2012 8:58 pm

Maynata_yee написа:
При мод "ар" с начално злато 4к бих пикнал урса, още на 1 левъл събаря рошан и така вие сте 3-4 ниво при спалнването на крийпа докато противника е все още 1во, имате си още малко злато както и аегис :)

Всеки адекватен играч би стоял на Рошан и да чака, ако се вземе Урса на 1:1, -ар с 4000 злато.

Има поне 5-6 героя които могат да го вземат на 1-во ниво при тези условия, макар и по-бавно.

_________________
Всичко което трябва да знаете за DotA,
Прочети всичките 4 части: тук
Върнете се в началото Go down
azazzel
Зарибен


Брой мнения : 204
Registration date : 06.02.2009

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пон Яну 30, 2012 9:23 pm

Да де ама има 1 уловка, ВСЕКИ АДЕКВАТЕН играч би стоял на Рошан и да чака, ама в същото време НИКОИ АДЕКВАТЕН играч не би играл 1в1 ап с 4000 голд :D
Върнете се в началото Go down
Kamukag3e
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 903
Age : 31
Registration date : 03.08.2008

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пон Яну 30, 2012 9:39 pm

azazzel написа:
Да де ама има 1 уловка, ВСЕКИ АДЕКВАТЕН играч би стоял на Рошан и да чака, ама в същото време НИКОИ АДЕКВАТЕН играч не би играл 1в1 ап с 4000 голд :D
fun ?

_________________
Всичко което трябва да знаете за DotA,
Прочети всичките 4 части: тук
Върнете се в началото Go down
Maynata_yee
Новак


Брой мнения : 83
Registration date : 20.06.2011

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Чет Фев 02, 2012 4:28 pm

да прав е :D еми в гарена в повечето руумове противника седи на 2ра кула да слолне крийпа и ти се обеснява как ще страдаш и каква грешка е било да играеш с него ...
Върнете се в началото Go down
mortito
Редовен
avatar

Брой мнения : 125
Registration date : 01.10.2010

ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   Пет Фев 03, 2012 2:42 pm

Maynata_yee написа:
да прав е :D еми в гарена в повечето руумове противника седи на 2ра кула да слолне крийпа и ти се обеснява как ще страдаш и каква грешка е било да играеш с него ...

++++++++++++++
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: 1:1 guide   

Върнете се в началото Go down
 
1:1 guide
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Българският Дота Форум :: Общи Дискусии :: DotA Стратегии-
Идете на: