Българският Дота Форум
Регистрирайте се за да използвате пълноценно ресурсите на форума
Българският Дота Форум

Български ДОТА Портал
 
ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Вход  

Share | 
 

 [guide]Rattletrap the Clockwerk Goblin

Go down 
АвторСъобщение
subscribe_01
Новак


Брой мнения : 18
Registration date : 17.03.2010

ПисанеЗаглавие: [guide]Rattletrap the Clockwerk Goblin   Пет Апр 02, 2010 8:17 pm

Clockwerk Goblin

Умения:
Battery Assault

Spoiler:
 

Обяснение:
Удря произволна мишена с 20/40/60/80 магически дмг и я стънва за 0.75 секунди.Продължителност:10 сек

Полезна информация:
За мен това е най-важното умение позволява ви да убивате бързо както и дейсва като escape механизъм.
Ако срещнете противник сам просто не му позволявате да кастне каквото и да било.
Стънън не работи в/у невидими и magic immune противници.
Има 300 рейндж

Power Cog


Spoiler:
 

Обяснение: Обгражда часовника както и близките единици в "cogs".Така изолирате противниците от битката, също така е полезно за убиване.Всеки, който се приближи до cog-говете губи 55/70/85/100 мана и кръв.Cog-говете трябва да бъдат ударени 3 пъти за да бъдат разрушени...

Rocket Flare


Spoiler:
 

Обяснение: Великолепно умение.С него може да следите за руни, да стаквате, да убивате, да фармите.Много удобно е първо да разкриете какрата с ракетка и след това да Hook-вате.Има доста трикове ще обяснявам понадолу в гайда.

Hookshot (Ultimate)


Spoiler:
 

Обяснение:Кука подобна на тази на Pudge с тази разлика, че ви приближава към противника, а не той към вас, но е много по-бърза и има много по-гoлям рейндж.Ако удари някой "приятел" или неутралка се връща без да нанесе никакъв дмг
ВАЖНО!!! Може да уцелвате невидими и имунизирани противници, но няма да им нанасяте дмг или стън.

Вдигане на уменията:
Spoiler:
 
Обяснение: Попринцип Batery Assault и Rocket Flare са основните ганк умения както в начална така и в късна игра. Batery Assault е основното умение за убиване от двете и е по-важно от Rocket Flare. Rocket Flare е важно умение на първо ниво, защото може да проверявате за руни и за противникови jungle-ри, търсещи FB.

Някои от вас може би се чудят защо да не се вдига Power Cog в начална игра, за да хващате противника.Е, не е грешка ако го вдигнете, но не винаги е сигурно дали вие сте по-силни от противника и докато шанса да хванете противника е малък, то вие винаги ще сте в cog-говете. Хващането на себе си докато сте още слаби понякога е много рискован ход.Както и да е, може да го вдигнете ако сте абсолютно сигурни, че ще оцелеете без много щети, но не трябва да умирате преди 6-ти лвл, защото това е времето през което имате преимущество.

Предмети:

Начални предмети:


Обще взето ви трябва нещо да уцелеете до 6 лвл.Една корона дава добър начален stat и допълнителна мана.Взимате Gauntlets за да получите още малко кръв и да започнете подготовка за Bracer.Тангото е добре да се вземе за регенерация, ако сте в по-трудна линия...

Средна игра:


Clockwerk е герой който е почти независим от предмети и има доста кръв, но понякой път ви трябва повечко, защото в повечето случаи ще гоните жертвите си през кула.Ботушки, за да не ви бягат и да можете да се предвижвате бързо.Бутилка, защото всяка руна трябва да е ваша!.Бутилката също дава добра регенерация на мана, нещо което Clockwerk няма в началната игра.

Късна игра:

Сега тук зависи кой какво е изфармил, така че просто ще кажа кои са добри и кои лоши предмети за часовника:

Добри предмети:

Защо?:
Дава добри бонуси.Помага срещу невидими герои.С Mana Burn се комбинира добре с Power Cog, полезно и срещу int герои.С нейна помощ може да унищожавате противникови ward-ове.Дава стабилност както и в линията, така и в гората.

Купувате когато:
Се биете срещу герои, които имат нужда от мана, както и когато насреща ви седи невидим опонент.


Защо?:
Отново дава добри бонуси, добавя и дмг.Полезно е срещу герои с стън, блинк или някакво disable умение.Когато затворите противника в cog не му позволявате да си пуска магиите.

Купувате когато:
Се нуждаете от повече дмг.Купувате, за да блокирате уменията на кастерите, както и герои чието силно дмг умение зависи от магия.Пример за герои срещу, които е полезно:Защо?:
Първо ще обесня самия предмет за тези, които не знаят.
Бонуси:
+500 HP
+400 mana
+6 HP/sec regeneration
+150% mana regeneration
Bloodpact (passive)

Bloodpact:
-Когато герой в 1000 АоЕ умре получавате един charge
-Всеки charge ви дава 1 мана реген за секунда
-Когато умрете възтановява по 400+25 за charge кръв на всеки от отбора в 1700 рейндж, но губите половината си charge-джове.
-Когато умрете губите по 25 по-малко голд за charge
-Времето за прераждане се намалява с 3 секунди за всеки charge,

т.е. предметът действа малко като урната с тази разлика, че дава много по-добри бонуси и е по-скъп.Тъй като сте ганкър и присъствате на всяко убийство трябва да сте събрали много charge-джове.От това получавате много добра регенерация на мана и най-важното нещо е, че когато умрете се прераждате по-бързо.Въобще предметът е много добър за този герой.
В късната игра може да умирате много, защото сте лесна мишена(надявам се, че не).Е, дори и тогава помагате на отбора като възтановявате кръвта им...
Ако се колебаете м/у сърце или Bloodstone, вземете Bloodstone.

Взимате когато:
Се нуждаете от оцеляваемост в играта.


или
Което успеете да изфармите.Купувате когато отборът се нуждае от disable умение.

Не,Не,Не,не,не!!!


Всякакви дмг и дпс итеми не са нужни на Clockwerk.Вие не сте Carry герой.Ако искате да си давате парите по-добре направете сърце.

Предмети за обмисляне:


Добър итем, ако може да го изфармите, но дава само дмг.Въпреки това може да ви помогне в комбинация с BA+Cog.


Наистина добър предмет, но е доста луксозен и повечето пъти няма да ви е по джоба.Взимате го ако се нуждаете спешно от кръв и имате пари в излишък.


С него може да довършвате опонента.Лично аз не го взимам...


Взимате ако имате нужда от lifesteal.


Добър предмет за пребиване на противникови carry-та.


Ъпгрейдва улта ви.Намалява цд-то на куката на 15 секунди и вече може да хващате "приятели" с куката.Може да ви послужи като escape механизъм.


Още един добър Escape механизъм.


Регенерация.Why not?


Полезнa е като начален предмет.

Начин на игра:

Начална игра:
Започнете в двойна линия.Clockwerk не е достатъчно силен за единична линия.Добри партньори могат да ви бъдат Omniknight, Pugna и Lich. Опитвайте да фармите колкото се може повече, това е най-важното нещо в началната игра.Гледайте да не оставате на малко кръв и да не умирате, защото трябва максимално бързо да вдигнете 6-ти лвл. Издебнете момента когато да пуснете Batery Assault и да убиете противника.Запомнете трябва да сте търпеливи.

Опитвайте се да разкривате руните и да помагате на отбора с Rocket Flare, но не спамете твърде много с тях.Винаги трябва да имате излишна мана.

Средна игра:
В тази част на играта започвате да се разхождате из картата и да ганквате колкото се може повече.Стойте на разтояние от противника и издебнете момента, за да използвате комбо(Hook+Batery Assault+Rocket flare).Не се впускайте в ситуации в, които знаете че ще умрете и не се мислете за машина за убиване, защото резултата няма да е хубав.Играйте на сигурно.

В тази част на играта не трябва да се притеснявате, когато сте в ситуация 1в1, защото вие имате доста дмг и кръв, за да сте лесна мишена, пък и с Batery Assault трябва да сте непобедими.Ако имате достатъчно мана и кръв, влизайте в 1в1 ситуации дори и да имате лошо предчувстие.Почти винаги сте победител.

Когато ганквате първо разкривайте картата с Rocket Flare, включвате BA, Hookshoot и ако имате Cog го включвате.Това е основното ви комбо.

Не се притеснявайте за предметите си в тази част на играта, не стойте много на линията, гледайте да изкарвате пари от убийства не от фармене.

Късна игра:
Тук вече трябва да сте натрупали много убийства.Гледайте да стоите близко до отбора и да помагате с каквото можете.Когато дойде време за отборна битка стоите на разтояние и в подходящия момент Хууквате някой противник и го заключвате в Power Cog, оставяйки останалото на отбора си.

Battery Assault вече не е чак толкова полезно умение, но все още ще можете да го използвате, за да спирате противниковите телопортатори.Все пак с нищо не може да ви помогне за убийство.

Тук почвате да спамите ракетки почти постоянно, за да убивате противници на малко кръв, за да проверявате Roshan, за да проверявате руните, гората.Трябва да имате контрол над картата.

В късна игра се явявате повече като съпорт герой отколкото като танк.Главната ви задача е да изолирате противници от отбора им.Главното умение тук е Power Cog.Ако сте се справили брилянтно в Средната игра, играта ще приключи бързо и няма да има от какво да се притеснявате.

Оптимално използване на уменията:

Battery Assault

Продължителноста на умението е 15 секунди и вкарва дмг на всеки 0.75 секунди.Това означава, че ще ударим 20 пъти.Когато пресметнем с дмг на удар получаваме, че ще ударим 400/800/1200/1600 дмг за 15 секунди.Както и да е това е доста, но мишената е произволна, така че ако около нас има много противници шанса да удариме точно едим е много малък.Второто, което е е че АоЕ-то е много малко и е нужно да сме много близко до мишената.

Ето снимка, на АоЕ ефекта:


Когато използвате BA трябва да знаете няколко неща за:
1.Вашата позиция
2.Противниковите движения
3.Атакуването на противник

1.Вашата позиция
Тя е важна когато ганквате на линията, защото противника не е сам.Важно е да стоите далеч от криповете, за да не поемат те дмг-то.

Ето примерна снимка:


2.Противниковите движения
Самото BA e като Rot на Pudge.Трябва да сте близко до противника и да сте готови за смяна на посоката.

3.Атакуването на противник
Оставяйте BA да свършва работата и не кликайте в/у противника, защото реакцията на криповете е да се приближават към вас.Не обикаляйте около противника, защото така губите от скороста си.Просто стойте близко до него.

Rocket Flare

Ще разгледам три начина за използването и:
1.За дмг и убийства
2.За разузнаване
3.За да блокирате противникови jungle-ри

1.За дмг и убийства
С ракетката може да довършвате противници бягащи към фонтана.Може да прекъсвате регенерацията им, но понякога ви трябва и късмет.

Пример:


От снимката виждате как Luna бяга на малко кръв към фонтана.Играчът предрича пътя и и я уцелва.Трябва да знаете, че ракетата прекосява картата за около 20 секунди.

2.За разузнаване
Тук ще разгледам 2 случая: В единия проверявам за руна, а в другия за противник в гората

Пример1:

От точка 1 и 2 може да пускате ракета на всеки 2 минути и да пълните бутилката си.Ако правите това отборът няма да има нужда от ward-ове.

Пример2:

От тази картинка се надявам да разберете как се проверява за jungle-ри.

Има още един трик с който може да предодвратите spawn-a на някои от главните camp-ове в играта.В мод -ap кампа се спаунва на 2:30 минута.Ето пример как да предодвратите това:


Power Cog
Начините за използване на Power Cog отново са три:
1.За приклещване на опонента
2.За избутване на противник
3.За измъкване от ганк

1.За приклещване на опонента
Това е най-лесното просто заставате близко до него и натискате "С"


Друг пример:


2.За избутване на противник


3.За измъкване от ганк

Натискате "А" в/у някой Cog за да се измъкнете


Последната промяна е направена от subscribe_01 на Вто Апр 06, 2010 11:25 am; мнението е било променяно общо 22 пъти
Върнете се в началото Go down
Vesko_Djina
Новак
avatar

Брой мнения : 6
Age : 24
Registration date : 21.03.2011

ПисанеЗаглавие: Re: [guide]Rattletrap the Clockwerk Goblin   Пон Мар 21, 2011 9:16 pm

Соред мен аганим трябва да се направи възможно най бързо поради 2 причини: 1-дава кръв и мана които са много важни за този герой (както и за почти всички други) 2-намаля cd-то на улта и ти позволява да се придърпваш към съюзници което е добър начин да се спасиш (при нужда).
Върнете се в началото Go down
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: [guide]Rattletrap the Clockwerk Goblin   Пон Мар 21, 2011 9:33 pm

гайда е доста слаб
Основната игра се върти около главно умение ракета и Arc boots, Phase boots, Eul's, Aghanim, Vanguard, Hood, Blade mail в зависимост от конкретната игра.
Върнете се в началото Go down
McMarto
Spam Master
avatar

Брой мнения : 3736
Age : 25
Location : Варна
Registration date : 24.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: [guide]Rattletrap the Clockwerk Goblin   Вто Мар 22, 2011 3:25 pm

Eul's пък никакъв смисъл няма да се прави. По-добре да си вземеш бацил, бутилка и направо аганим да си направиш.
П.С. Има картинки, поради което давам на гайда 3/10.
П.С. Първо не сме кери, а после взимаме МОМ, ХотД или Влад, защото имаме нужда от лайфстийл?
Върнете се в началото Go down
http://www.spamFORlife.com
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: [guide]Rattletrap the Clockwerk Goblin   

Върнете се в началото Go down
 
[guide]Rattletrap the Clockwerk Goblin
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Българският Дота Форум :: Общи Дискусии :: DotA Стратегии-
Идете на: