Българският Дота Форум
Регистрирайте се за да използвате пълноценно ресурсите на форума
Българският Дота Форум

Български ДОТА Портал
 
ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Вход  

Share | 
 

 Pick 1-1-3

Go down 
АвторСъобщение
azazzel
Зарибен


Брой мнения : 204
Registration date : 06.02.2009

ПисанеЗаглавие: Pick 1-1-3   Пон Сеп 06, 2010 8:33 pm

С тази тема, ще се опитам да увелича вашите пикърски умения (версия 6.68с), като ви запозная с може би най-силният използван модел 1-1-3.
Ще започна с анализа на линиите и възможно най-често избираните герои за тези позиции.

Нека образно разделим тройната линия на 3 части: Пасивна, Агресивна и Балансирана.
Всяка тройна линия се състой от два съпорта и един съсредоточен в фарм, разликата идва имено от избрания герой, който да фарми.


1) Агресивна тройна линия - Предимно правят пари от убийства, farm на крийпове се прави когато няма противници по линията. И трите героя трябва да имат агресивни бойни магий, включващи силни нюкове и disable. Добра анимация на удар и висок начален дмг са желателни.

Подходящи герои:
- главен съпорт -

Maiden, Witch Doctor, Venge. Те са най-пиквани и банвани. Трябва да си направите добре сметката да са във ваше притежание. Ако вие имате първи пик - оставите един от тях да не бъде баннат от вас и противника. Ако имате втория и трети пик, не банвате никого от тях, противника взимайки един може да си набавите другите двама.
Героите не се нуждаят от фарм, обричат парите си на отбора (courier, ward и тнт.). Жертват се, за да спасят съотборник и прочие.

Не толкова високо в избора, но също толкова ефикасни и полезни са:Са единствените предмети които ще видите.

- втори съпорт –

Това са няколко от агресивните melee герои, никога не взимайте повече от един melee герой за тази линия.
Винаги може да вземете втори от горепосочените 'първи съпорт'. Други подходящи са jungler-ите:

Основната разлика между първия и втория съпорт е парите запазени за отбора. Добре е да се харчат доста по-малко и да се събират за оснивният предмет (в повечето случеи Kelen's/Mekansm)


- carry/semi carry –

В повечето случей е semi-carry, при това разполагащи с добри nuke/disable умения. Единственото carry вписаващо се в тази линия е Morphling (и Drow Ranger развиван на orb).
Освен силните carry-та, semi-carry мъчещи се да правят постоянно убийства, често остават по-назад с крийповете. Това дава ефект в по-късен етап, където ще бъдат мачкани от противниковите герои фармили в другите линий.
Добрата страна е че опонентите срещу вас ще бъдат съсипани. Това силно се отразява, ако срещу вас е основното им carry.
Ако пък е защитна двойна линия или единична с неубиваме герой, е най-вероятно да 'изгубите' линията. Да вие ще имате крийповете, но няма да имате убийства, а щом това е била целта ви - значи са ви надиграли.
Лекарството е да изберете друга линия за тримата или да оставите съпорта да прави roaming.
Бъдете гъвкави и разберете как ще върви играта бързо. Неможе да имате неуспешна тройна линия, а срещу много важен опонент да имате един съотборник - загубил линията.2) Пасивна тройна линия.
Добре е единият ви support да има heal или магия за поддържане на линията. Агресивните също не са за изпускане, но тогава те само държът опонентите на страна, за да се възползва третият герой от необезпокояван фарм.
Подходящи heal-ъри за тройна линия.

Пак място за Witch Doctor, но за разлика от агресивната линия, тук той може да вдига Voodoo Restoration (две точки се вдигат, за най-изгодна мана/кръв размяна).

- carry-то което ще фарми -

Това са герои, нуждаещи се от злато, но не толкова фрапиращо от нива. Могат да помогнат, ако се открие място за убийство, но в никакъв случей не си ангажират вниманието в това. Съсредоточени са самички да си бият крийпове, докато съобторниците разкарват враговете от главата му. Освен от много злато, героят трябва да се нуждае и от спокойствие. Drow и Medusa донякъде излизат от тази графа, но също могат да се възползват от спокойствието като един hard-carry-та. Важното за линията е че при гарантирани 20-25 минути спокойно фармене, ще могат да изнесът играта сами. Могат да се правят 6-7 крийпа на минута, което е между 6000-7000 злато за 20 минути.3) Балансирана тройна линия.
За това е добре carry-то в линия, да е доста силно и да е range. Да се въпзолзва от уменията си за да убиват опонента, но да не се разейват повече от необходимото. Същите герои посочени горе, въпросът е в начина на игра. Може да се ползват и caster/nuker - Necrolyte или Deth Prophet.

Тази линия е може би най-ефективната и най-трудна за спиране. Тук фармещият герой е по-активен отколкото в пасивната и по-силен в средната игра от 'агресивната'. Единственият начин да се победи такава линия е да се постави много силна дефензивна линия срещу тях или 'отчаян' соло герой и да се стремят към контрол над другите две линий.


- “Отчаяното” соло –

Това е герой, който е невероятно труден за убиване (има надежден механизъм за бягство), магийте му се пускат от големи дистанций и е по-скоро nuker/support. Целта му е да стой срещу силните опоненти и да прави каквото е по силите му да ги забавя и да не опропастява линията, докато съотборниците му побеждават врага в другите линий.


Изборът им е малък, затова при голямо затруднение може да се взима от по-широк кръг, но те имат доста по-големи затруднения.Сега ще обясня с какво предимство са героите от първия списък от тези във втория:
Windrunner – това е най-силната опция за тази позиция, за това е винаги от първите пикове или бан. Има ескейп механизъм, добра магия за фарм, пуска се от голяма дистанция и иска сравнително малко мана, максимален рейндж, добра анимация на удар и висок начален дмг. Прибавяме добър стън, ултимат бутащ кули и възможността да е полезен без много предмети - най-добрия избор според мен.

Brood Mother - със свойте паяжини, добрата регенерация и ултимат героя става един от най-предпочитаните. Основното му предимство е, качването на 6 ниво - сравнително лесно, а спирането му след това - доста трудно. Ако бъде оставен сам или срещу един противник, може да го убие и/или да бутне кулата изключително бързо след това. В по-късната част на играта е доста силен срещу определени герой, може да бута изключително бързо, ако противника не му обърне внимание. Често се случва да бута бараки, след грешна за противника битка.

PotM – Героя е предимно европейски пик, има наистина добри добра комбинация от умения. За 'отчаяно' соло му помагат основно leap и starfall. Има доста добър потенцял, но неможе да се конкурира със сигурността предлагана от Alleria.

Puck – Има арсенал от силни нюкове и полезни бонуси към тях. Не се нуждае от предмети за да бъде много полезен за отбора. Минусите му са ниската кръв, нуждата му от мана и възможността на ниските нива да бъде убиван доста лесно (в сравнение с другите избори). Ако пък ползва Illusory Orb за крийпване и тормоз - рискува да остане без механизъм за бягство.

Dark Seer – Стабилна кръв и армор, придружени с добри умения за фарм. Обикновенно се оказва с доста висок CS. Но като melee герои и при бутане на линията с Ion Shell, сам рискува живота си заради лошата позиция - винаги близо до вражеската кула.

Queen of Pain – Любим мой пик, но доста слаб след редица nerf на уменията му. Нуждае се единствено от нива, за да стане много силен. Но тези нива той може да бъде изгонен, най-вероятно няма да направи пари. Ако вземе нивата обаче, не е проблем да убие 1-2 врагове наведнъж.
Има нисък attack range, бавна анимация на blink, Screen of Pain е с доста нисък range. Прибавяме ниската кръв и липсата на стън - доста трудно да се ползва в clan war-ове.- късия коридор и/или средната линия -
След като изберете тройната линия (обикновенно дългия коридор), е важно с какво ще запълните другите две линий. Това са късата (където противника се бие до вашата кула - за Sentinel се води долу, а за Scourge - горе) и средна линия. Важно е изборът за герой да е добър, не да спечелите тройната, а в другите две да загубите всичко. Важно е да направите правилният избор, за да може да се комбинират двата 'solo' героя добре с тройната ви линия в по-късен етап.

Може да се ползват 'отчаяни' герои, но обикновенно не е необходимо, тук се слага герой, нуждаещ се от злато или нива. В единият случей му се осигурява сравнително лесна и безопасна линия (след добро ward-ване). В другият случе тормози противника (не му дава безопасна линия и свободно злато), докато си набави нужните нива. Почти винаги се бори за някакъв предмет, чрез който ще увеличи потенцяла на героя с много, при това рязко ! В повечето случеи се играе 1:1, рядко 1:2 и почти никога 1:3. Все пак обмислете в кой случей ще бъде добре да има систент от тройната линия, дали си заслужава той да бъде срещу конкретният опонент и дали няма да е по-добре да се сменят линия.

- carry/semi carry -

Трябва да има добър контрол над линия, да се нуждае от нивата (в тройна линия ще има повече злато, но по-късно ще вдигне нужните нива).
= +
Силен контрол над линия, не се нуждае чак толкова от фарм, но бързо извадени Phase Boots и Lothar's дават висок nuke потенцял на героя при gank. В по-късна игра става добър semi-carry, а в началото може да изтормози голяма част при 1:1 ситуация.


Medusa играе за стандартните предмети, тя има доста силна линия - благодарение на Mystic Snake. Трудна е за gank и убиване. Много благоприятно и се отразява лесна линия и много пари.

=
Доста силен герой успее ли да се развие, висок burst дмг. Има доста лоши статистики и умения за solo линия, но може да разчита на refreaction и meld срещу определени герои. Предмета и на избор е сравнително евтин и лесно достижим, а след него става доста лесно да си набавя пари от или след убийство (или изгонване на опонента от линия).


Сравнително лесна линия срещу повечето range герои и nuke-ъри. Много труден за изгонване, при много добър last hit - невъзможен. Може да убива с изключителна лекота след като мине 8-10 ниво, а при gank разполага с добър набор от умения - гарантиращи 100% убийство.

= +
Може би най-често срещаният, разполага със силен nuke висок дмг (след събиране на няколко души) и при достигане на нужните предмети става изключително страшен в отборните битки. Има проблем срещу определени solo герои (Beastmaster, Kunkka, Tinker, Lion) и много трудно се спасява от gank (ако не забележи приближаващият опонент).
Много се нуждае от нивата си (за по-силен nuke) и от пари, защото потенцялът му се отключва от едва два броя предмети.


Доста агресивен герой, може да тормози и убива много лесно крехките герои. Трябва му само предмет за мана и реген и повечко нива. Добър контрол над линия и много добър при gank. Доста подвижен е и трудно се убива, благодарение на подвижността си лесно инициира и няма как да се бяга от него.


- инициатор/nuker/gank и други разностранни роли -


Beastmaster заслужава по-широчко обяснение. Има на разположение добри умения за контрол над линията, лесно прави убийство с помощта на един съотборник. Може да се противопостави на най-силните опоненти 1:1. Фарми без никакви проблеми, невероятно издръжлив е като статистики.
В по-късната игра доставя на отбора невероятно силни умения както в битка, така и като map control. Притежава невероятно дълъг stun (минаващ през BKB).
Има редица предмети към които може да се стреми - Kelen's, Necronomicon, Vanguard/Basher, дори стана доста модерно (и не е никак глупаво) да закупи Gem.
Един gem набавен в средна игра контрира противниковите ward-ове и дава възможност за повече gank-ове от страна на неговия отбор, важно е да не бъде губен !


Доста рядък pick в наши дни, но доста силен и полезен. Благодарение на уменията си може да фарми и тормози с лекота, набавяйки си основни предмети става доста сериозна заплаха за целия отбор. Предметите му на избор са разнообразни, като може да използва добре както Kelen's, така и Phase Boots/Power Treads и Lothar's за едно доста силно иницийране.


Често се ползва като tank и/или инициятор, благодарение на уменията си трудно бива убиван, фарми изключително бързо, а last hit с него е детска игра. Бързо вдигнатите нива му осигуряват сигурни убийства при gank.


Макар и малко западнал, доста добър pick все още. Има доста силна линия и лесно прави kill при gank. В зависимост от предметите си може да бъде добър инициятор, танк или semi-carry.


Също така не се ползва толкова масово. Много силен nuke-ър с доста добър контрол над линията, добър избор за 'глобална' стратегия (заедно с герои като Prophet и Spectre). Също така е много силна контра на противников pick с много герои с ниска кръв (Crystal Maiden, Witch Doctor, Venomancer, Sniper, Mirana, Drow Ranger, Brood Mother, Shadow Fiend, Prophet, Lion, Dazzle, Rhasta и прочие), защото със силните си nuke-ове може да елеминира много бързо 2-3 от тях.


Много силен и избиран герой, избира се както за контра на определени герои в ранната фаза на играта, така и в късната. Благодарение на CotS има приличен контрол над линията. А ultimate и аурата му са много силни в отборните битки. Играе се като танк, а в много късна игра става доста добър carry герой, благодарение на Glave of Wisdom.

=
Lion също заслужава повечко разяснения. Много добър разностранен герой, винаги е добре да присъства във вашият pick. Добър е както в двойна, така и в тройна линия. Поставен в среда ролята му е съвсем различна.
Обикновенно тормози противника максимално и фарми когато може - стреми се към бърз Kelen's. Благодарение на него може да прави невероятни gank-ове, които често завършват с два дори три kill-a за отбора. В по-късната игра е много добър иницятор, същевремнно и силен nuke-ър, а наборът му от disable е впечатляващ.


Доста сериозен герой, счита се за по-скоро труден за убиване. Не фарми много лесно, но може да вземе линия на всеки силен melee герой, както и на тези с по-нисък range. Справя се добре срещу трудни линий (макар и малко дефанзивно). Избира се за heal-ър на отбора и контра на героите с огромна кръв.


Pugna е доста силен герои и често банван. Каква е целта му ?
Въпреки че рядко се слага среда, той е доста добър в къса линия. Има висок range, както и dmg и добра фарм и anti-push магия. Определени опоненти може да ги възпира с по-ранно вдигане на Nether ward, като им изсмуква маната и заплашва чрез дмг от него да обърне опита за убийство. В по-късен етап е много силна контра на герои с ниска кръв и висок mana cost магий. Най-ефективно контрира герои като:
Rhasta, Lion, Enigma, Crystal Maiden, Puck и Lina. Също така Storm Spirit може да бъде в силно нейзгодна позиция по време на битка.
Освен това лесно бута линия, чрез бързото убиване на крийпа и nuke работещ върху кули. Ако бъде оставена срещу герой без АоЕ присъствие или без противник (той е изгонен или пробва gank), често може бързо да избута кула докато опонентите осъществят техните планове.

=
Warlock също се счита за доста дефензивен. Много трудно е да бъде убит, а невъзможно да бъде изгонен от линия. Добрата анимация и високият му дмг дават възможност лесно да прави пари. Тъй като е сам се играе не като babysitter, а събира за бърз Refresher Orb с чиято помощ двата Infernal-a и съотборниците често се стига до бързо бутнати бараки.

- pusher -
Такива които бутат линията, не е задължително да бързат да го правят. Може да ползват ултимат за целта, може да направите план за бързо бутане в една линия след като двата solo героя вдигнат ултимат. Различни стратегий - различни герои. Важно е да имате идея как ще ги ползвате.


Brood Mother може да се ползва и в къса линия, доста е опасен. Може както да се развие за начална доминация на крехките опоненти с добро AoE присъствие, така и да избута силните врагове нямащи как да спрът ордата от паячета. Бързото му развиване в нива и предмети, често води до невероятно бързо изнасяне на редица кули и евентуално бараки.


Не е много чест pick и реално има по-добри възможности, но бързото разчистване на крийпове, огромният nuke потенцял и трудното и спиране от редица solo герои я прави един не лош вариант. Също така контрира много важни за отбора support или carry герои с ниска кръв, нямащи време или пари да я вдигнат (Rhasta, Lion, Storm Spirit, Drow Ranger, Nevermore, Windrunner, Witch Doctor, Enigma). Лошите страни са - сравнително слаб герой в много късната игра и трудният за поставяне (само от героя) stun, както и наличието на по-добрият избор - Lion, но когато бъде ban - не е за пренебрегване.


Един найстина добър support герой, разполага както със силен nuke, така и с два много добри disable умения. Благодарение на ултиматът му, бутането на кули е детска игра. Ако се комбинира правилно със съотборниците си, благодарение на вдигнатите нива от solo линия, може да избута кули и така да даде нужната парична преднина на отбора - което да доведе до ранно бутане на кули.


Преди ползвана за carry, deth prophet не е в никакъв случей слаб pick в момента. Разполага с невероятно силен nuke, silence с огромен AoE и ултимат стопяващ кули и опоненти за секунди е един много добър избор за определени match-up-и.P.S.:
Надявъм се съм дал яснота относно този начин на игра, 1-1-3 pick е доста често използван и с огромни приложения, макари малко съм покрил основните части в него. Ако благодарение на четеното тук може да мажете в bg rooms и лигите в BG, драснете едно благодаря към azazzel.
Гайда е разкрасен от - kamukag3e.
Върнете се в началото Go down
fear
Редовен
avatar

Брой мнения : 132
Registration date : 28.03.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Pick 1-1-3   Пет Дек 10, 2010 11:16 pm

Не знам защо няма коментари в тази тема при положение, че пика е доста използван.
Какво мислите за това, на мен ми се струва че измества 2/2/1 от всякъде, вече всеки играе 1/1/3.
На какво се дължи? Дали е на нърфове направени напоследък или се е превърнало повече в мода, без мисъл при пик?
Според мен повечето такива пикове, включват кери и 2 съпорта, мислите ли че линия Vange/Mirana/Mortred може да се осъществи в определни ситуации?
На за мен големият риск е в това, че дисейбълът не е сигурен(мирана). Мортред има ли място вобще в competetive игрите.
И дали двойните линии ще се върнат скоро?
Върнете се в началото Go down
McMarto
Spam Master
avatar

Брой мнения : 3736
Age : 25
Location : Варна
Registration date : 24.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Pick 1-1-3   Съб Дек 11, 2010 1:49 am

Не може да се каже точно дали 2/2/1 е по-слабо от 1/1/3 - зависи главно от героите на линиите. Има достатъчно добри герои за двойни линии.
Тройна линия с Mortred е обречена срещу всяка друга стандартна тройна линия, още повече пък с PotM и Venge. Линия с Mortred бих сложил срещу соло герой - например Dazzle, Mortred, WD/Venge/CM или пък последния да бъде заменен от Enigma в съответната гора, която е по-близо до линията на Mortred. С малко creep pull (ако е в дълга линия) от страна на съпорта Mortred ще може да фарми стабилно. Срещу някои соло герои двойна линия с Mortred също е оферта. От друга страна поставяме Windrunner/Puck/Broodmother в късата линия - там солото ще може да фарми без голяма опасност от ганк - в дълга линия ганка е сериозна опасност, но при къса става доста по-сложно да ганкваш герой от този тип.

Забелязвам също така, че никъде в темата не е споменат един много добър герой за агресивна тройна линия, а именно - Undying. Шибаното зомби е способно да нанесе колосални щети, при това на много опоненти. От своя страна умира трудно заради bonus str, който взима и заради soul rip. Само от едно кастване на Decay лесно дръпва с 8 str напред, а при някои случаи - дори с 12. Ако стратегията на пика не цели бавене, а блицкриг - то Dirge е нашия герой. Пробвал съм го както като втори съпорт, така и като фармещ герой - и в двата случая линията се взима изключително лесно. В отборни битки до 25-30 минута присъствието му е осезаемо.

Искам да чуя мнението ви за една стратегия - тя включва Naga Siren в дефанзивна тройна линия и Leshrak в соло линия. Пика цели след 6 ниво на сирената да се правят периодични пушове със Song of the Siren + Diabolic Edict. От своя страна сирената не е безполезна без улта си, има много добри статистики и добри шансове да стане страшилище в mid/late game. Трябват й много по-малко предмети от на Spectre примерно - вместо Vanguard + Radiance, на нагата й стига дори един diff blade. Останалата част от пика е стандартна - 2 съпорта с нагата и още едно соло.

П.С. В темата няма постове, защото Киро не изневерява на принципите си и трие всичко, което не е издържало неговата строга инспенция за краснопис, цветно писане, картинки и разбира се... правопис! Киро, обичаме те.
Върнете се в началото Go down
http://www.spamFORlife.com
IVANotLUKOVIT
Зарибен
avatar

Брой мнения : 202
Registration date : 04.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Pick 1-1-3   Съб Дек 11, 2010 2:57 am

fear написа:

На какво се дължи? Дали е на нърфове направени напоследък или се е превърнало повече в мода, без мисъл при пик?
Всички правят тройни линии заради реплеите и дори да не ти се иска да правиш пак трябва защото ако пратиш 2 твои героя с/у 3 техни и двата няма да имат абсолютно нищо (говоря за хора с еднакъв скилл не за изключения където тримата са супер слаби)
fear написа:

Според мен повечето такива пикове, включват кери и 2 съпорта, мислите ли че линия Vange/Mirana/Mortred може да се осъществи в определни ситуации?
Твърдо НЕ. Мирана е много слаба в тройна линия а морта е слаб през по-голямата част от играта където и да е дори лейт гейм където трябва да е силен се контрира много лесно с ghost staff защото бкбто му е само 5 секунди
Тази тройна линия ще падне от всички които се взимат сега - sven+witch doctor+какъвто и да е герой ще падне и от sven,visage и какъвто и да е герой и т.н. общо взето нито една от сегашните тройни линии няма да бие
fear написа:

На за мен големият риск е в това, че дисейбълът не е сигурен(мирана).
То освен че не е сигурен дори да уцелиш е много малко време и почти никакъв дмг защото ще е малък левел мираната - пак е по добре да се смени с witchdoctor,sven,lina и т.н
fear написа:
Мортред има ли място вобще в competetive игрите.
за жалост няма място има прекалено много минуси
fear написа:
И дали двойните линии ще се върнат скоро?
на тази версия - 100% не ако излезе друга пак сигурно няма да е скоро
Върнете се в началото Go down
azazzel
Зарибен


Брой мнения : 204
Registration date : 06.02.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Pick 1-1-3   Съб Дек 11, 2010 5:27 am

Защо се играе тройна линия, а не двойна?
Както казаха по-нагоре 3>2 :) , три героя ако посочат 1 на 1лвл героя пада, а колегата ти от двойната линия няма как да те пази :) .
Другото нещо, е че другия коридор 2 вс 1, соло героя кара. Какво имам предвид, имате стандартна двойна линия Слардар + Лион срещу Некро. На 1 лвл нямате потенциал да го убиете, той си седи на кула дига лвл-и и се развива добре. Може би не като 1в1 линия, но все пак играта му върви.
Какво би станало, ако вместо 2 героя имаме 3, отиват венга сладар и доктор зад кула и го убиват, идва пак, пак умира и като цяло той седи 1 лвл доста дълго време.
Случей I:
- Necro 7 lvl 35/5 cs
Случей II:
- Necro 3 lvl 5cs :)

Относно мортреда, героя има шанс да се развие. В сегашната система с тройните линии ако тройната с мортред попадне срещу 1 опонент, mortreda ще има дълъг фрии фарм и евентуално вадене на бкб доминатор, около 20 минута. Основния проблем на мортреда, е че с тези 2 предмета пак не би бил опасен. Другата причина поради, която мортред не се пиква е че той няма синергия с останалите герои. Давам ви пример с 1 drow, който има slow + silence + aura от които може да се възползват останалите герои в пика. Spectre със своя ултимат може да се комбинира със зевс или веномансер. Така може да ти изброя множество комбинации за почти всички герои, а мортреда няма такава и то даже за да го вкараш в игра би било хубаво да имаш (omni заради репела+ veng заради дмж аурата, обаче понеже омнито няма къде да го сложиш освен соло, ще има нужда и от cm aura). Та примерен пик с мортред би бил
(omni - mid: veng+cm+mortred: puck)
Обаче сега ще видиш недостатъците, соло омни може да кара ама не бие противника, тоест ще имаш 1 ояден опонент среда, тройната ти линия може да бие само вс 1 опонент а това е рискуво + те могат да се сменят. Ако убият мортреда по някакъв начин, вие оставате без алтернатива, кой ще ви извади битката.
Естествено интерсното на дотата, е че има огромен брой герои и всевъзможни тактики така, че може би може да се пренареди пика и мортреда да влезе в игра, но за момента аз не мога да ти дам печеливш пик с него.

Мирана на тройна е глупаво, като съппорт тъй като героя както каза иван, има не сигурен стън + на тройна няма да има лвл + героя без предмети е почти ненужен + тази роля може да я заеме ес или вено или дори тайд.

С двойни линии може да се спечели просто трябва да се паднат по следния начин.
2/2/1 vs 1/1/3
Така среда ще имаш даречем мейдън морпф срещу сф, с помоща на руни би трябвало да доминирате леко линията.
Другата линия даречем да е адмирал венга срешу некро на ваша кула, венгата ще тормози некрото докато адмирала си фарми неубезпокояван, а и може да пробват да го убият
И третата линия 1 в 3 е ясно, че губите но се надявате че като печелите останалите 2 линии ще спечелите и играта :P
Обаче в такъв случей обикновенно тройната се разпуска и отиват да играят 2-ма на мид вс вас 2-мата.
Върнете се в началото Go down
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Pick 1-1-3   Съб Дек 11, 2010 10:27 am

azazzel написа:


Доста рядък pick в наши дни, но доста силен и полезен. Благодарение на уменията си може да фарми и тормози с лекота, набавяйки си основни предмети става доста сериозна заплаха за целия отбор. Предметите му на избор са разнообразни, като може да използва добре както Kelen's, така и Phase Boots/Power Treads и Lothar's за едно доста силно иницийране.
Доста силен пик в наши дни, не много лесен за съчетаване, уви. Не мисля че има нужда от какъвто и да било фарм, идеята на героя е да бъде страховития дисейблър без даже да влиза в битката <-> точно обратното на всички останали инициатори. Ancestral Spirit има 1000 cast range, Earth Splitter заема 300х2400, а Natural Order действа и на Spirit-a. Та, лично аз, бих го играл като съпорт на тройна линия или като роумър. В този ред на мисли и Дагер, и Лотарс са загуба на пари - като влезеш в битката само го правиш по-лесно за тях, тъй като каста не е от бързите. И също в този ред на мисли предпочитам Arcane Boots, тъй като уменията на героя са доста скъпи. Самия пик трябва да бъде малко по-особен. За максимална продуктивност бих го играл като 2ри инициатор по-скоро.

А идеята на 2/2/1 е да е срещу 1/1/3. Противника печели фарм, героя срещу тройната може да си стои и 1во ниво(не губи много повече от съпортите на тройната). Идеята е че ти имаш изключително реален шанс на спечелиш другите две линии и фарма на тях С MELEE CARRY и в крайна сметка водиш противника и по ниво, и по крийп стат, но най-вече - по потенциал. Идеята на 2в1 е да се направи срещу герой, генерално зависим от предмети и е достатъчно просто да се спре фарма му или да се предостави такъв на твоя съотборник, който се предполага е с по-силен герой с напредването на играта. Освен това герои като Axe и DSeer могат с лекота да чистят новите противникови вълни крийп на генерално слаби солота без потенциал за убийство(Medusa) В това време твоя крийп и втория герой бутат кулата. И става така че за да се върне тази Medusa и да изгони спиращия вълните, кулата трябва да падне. И често казано мисля че тази кула ще падне по-бързо от тази на 3в1 линията. А в този случай противника няма особено добри решения, тъй като за да се портне един съпорт от 3йна линия(което гарантира по-дълго оцеляване на кулата, но не и убийство) той оставя 2в1 линия като противника му е и по-доброто соло. И оттам насетне иначе "отчаяното" соло получава всичко от което противника се е опитал да го лиши. Така че не, не мисля че 2/2/1 е по-слабо от 1/1/3, особено с добър пик и особено на тази версия.

P.S. в момента Mortred е едно от най-слабите керита.
Върнете се в началото Go down
B2K-_-
Новак


Брой мнения : 6
Registration date : 25.10.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Pick 1-1-3   Нед Дек 12, 2010 9:38 pm

Незнам защо никъде не се споменва SNIPER..
Върнете се в началото Go down
McMarto
Spam Master
avatar

Брой мнения : 3736
Age : 25
Location : Варна
Registration date : 24.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Pick 1-1-3   Пон Дек 13, 2010 3:28 pm

Аз пък съм изцяло против Lanaya в тройна линия. На героя му трябват нива, а не предмети, а неговата соло линия е много добра.
Върнете се в началото Go down
http://www.spamFORlife.com
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Pick 1-1-3   Пон Дек 13, 2010 3:46 pm

McMarto написа:
Аз пък съм изцяло против Lanaya в тройна линия. На героя му трябват нива, а не предмети, а неговата соло линия е много добра.
...приблизително колкото на Doom...
Върнете се в началото Go down
azazzel
Зарибен


Брой мнения : 204
Registration date : 06.02.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Pick 1-1-3   Сря Дек 15, 2010 3:17 pm

Абе бая неща от писаните в гайда не са точни. Почти с всичко което е добавял камикадзе не съм съгласен, но все пак той се погрижи за доста козметични промени по гайда така че няма да коментирам повечето работи.
Относно Ланаята:
Героя има нужда от лвл (4-те умения са му изключително силни), предмети не му трябват.
Какво ти дава тройната линия:
Вариянт I - 3 vs 1
+ Free farm
- LeveL
- Не можеш да се възползваж от руни
- Не можеш да гангнеш от рано
Вьриянт II - 3 vs 3
- Level
- Умиранията
- Farm

Какво ви дава соло мид:
+ някакъв фарм
+ Лвл
+ Руни
+ Възможност за ганг

Заключение Solo mid Lanaya> Lanaya on triple
Cannibal супер фейл е стратегията ти с Ахе и Сийр, от личен опит ти го казвам. Ако ти трябва обяснение защо, пиши ще ти обясня.
Върнете се в началото Go down
McMarto
Spam Master
avatar

Брой мнения : 3736
Age : 25
Location : Варна
Registration date : 24.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Pick 1-1-3   Сря Дек 15, 2010 4:30 pm

О, щом Киро се е заел, значи е зле работата :S
Върнете се в началото Go down
http://www.spamFORlife.com
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Pick 1-1-3   

Върнете се в началото Go down
 
Pick 1-1-3
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Българският Дота Форум :: Общи Дискусии :: DotA Стратегии-
Идете на: