Българският Дота Форум
Регистрирайте се за да използвате пълноценно ресурсите на форума
Българският Дота Форум

Български ДОТА Портал
 
ИндексИндекс  ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Вход  

Share | 
 

 [guide] Gyrocopter

Go down 
АвторСъобщение
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: [guide] Gyrocopter   Съб Апр 02, 2011 9:58 pm

0. Въведение
1. Роля


|||||| Ganker
- основната роля на героя. Цели три магии, нанасящи дмг. Лесна соло линия, добър контрол и видимост над опонента -> печелене на руни.

|||||| Carry - и по-точно Semi-carry. Flak Cannon е определящата магия за целта, нанасяйки до 500% дмг на опонентите е позволяваща активен фарм.

|||||| Teamfight - не особено добър инициатор - така или иначе Homing е по-добре от нищо; голям АоЕ дмг/слоу; може да стои далеч от мелето; 500% дмг

|||||| Support - въпреки че е относително независим от предмети, проблемите с маната и несигурният дисейбъл го извеждат от тази категория.


2. Умения

a) е най-често срещаната възможност. Логично дисейбъл на първо ниво и бързо максване на основните дмг умения с Homing Missile като главно. Лесен за разбиране и игра, подходящ за нови играчи. Ранно ниво на Flak само заради 800те рейндж, които дава.
1. Homing Missile
2. Rocket Barrage
3. Rocket Barrage/Flak Cannon
4. Homing Missile
5. Homing Missile
6. Call Down
7. Homing Missile
8. Rocket Barrage
9. Flak Cannon
10. Rocket Barrage
11. Call Down
б) е това, което аз използвам. Missile само веднъж, с цел държане на линията. Обяснението за това, е че с качване на нивото расте само dmg-a му и manacost-a, а при адекватен противник максимален дмг така или иначе се достига изключително рядко. Следва Rocket Barrage като главен източник на дмг. Не се заблуждавайте - като нанесена щета, време за/на действие и CD, далеч надминава Missile - 420 чист дмг на герои(всъщност има ефект и над Катапулта) нанесени за 3sec на всеки 6,5sec прави героя истинско страшилище.. 400 range не са много, но не са и малко -> соло убийствата още в началната фаза не са за пренебрегване. След 7ниво се продължава съответно с Flak Cannon за бърз фарм или Missile - за убийства и движение по картата.
1. Homing Missile
2. Rocket Barrage
3. Rocket Barrage
4. Flak Cannon
5. Rocket Barrage
6. Call Down
7. Rocket Barrage


3. Предмети

Начални
или
са оптималните начални предмети за соло герой среда. При тръгване с бутилка ракетата не трябва да ви се свиди, тъй като с добро око над руните е на практика неизчерпаем източник на мана. При избиране на първия начин имате избор да се насочите или към доставяне на бутилка, или към някой от алтернативните източници на реген, представени по-долу.
In-between regen
или или
Arc boots ви решава проблема както с маната, така и с ботуша. HP регена на Urn пък, изненадващо, надвишава MP регена му, поради многото убийства, които правите в ранна игра. Void stone и/или RoH са относително добро решение, като по-късно участват в сглобяването на евентуален Eul, Linken и дори Battle Fury(при ранно вдигане на FCannon) Силно препоръчително е да не купувате повече от два от тези предмети, освен ако те не оформят Perseverance.
In-between позициониране
или или , в редки случаи
Тази стъпка може и да се пропусне, но при по-активна игра е добре да я направите. Основната причина да имате нужда от някой от тези, е че уменията ви са с различен cast range и обхват. В добавка получавате начин за бягство, както и различни бонуси. Докато Lothars дава най-силно изразен DPS потенциал(комбинира се добре с ранно ниво на FCannon), то Force Staff предоставя полезни точки мана, както и възможността да позиционирате противника(освен при иницииране, приложимо с Missile и Call Down). Dagger пък е най-бърз и позволява най-голяма гъвкавост.
Ботуш

Зависи само от вас. Arc решава проблемите с маната, докато PT дава изострен DPS и малко по-голяма оцелеваемост. BoT пък е най-добрият ботуш, но не винаги можете да си го позволите. Ситуацията наподобява секцията по-горе, а?
=========================================================================================

От новата(6.72) версия, Aghanim се очертава като Core. Позволява ви да вземате убийства от голямо разстояние, както и да изчиствате отдалечени вълни крийпове без нужда от телепорт. Това обаче не означава че трябва да ви е първият предмет. Aghanim струва 4 200 злато, и идва сравнително късно. Това е и причината да го поставя посредата - след направата на (някой от) по-горните предмети, вие увеличавате силата си в пъти повече, и съответно чрез по-добра ранна-средна игра, Aghanim ще дойде за по-малко време. За пример ще дам Power treads, Eul's и Point Booster = 5400 злато, но даващи в пъти повече.
=========================================================================================

Със завършването на тази стъпка, вие оформяте вашия C O R E. Предметите, които ще последват, могат да варират неограничено и зависят само от вас.
==============================================================================================
Луксозните са на два етапа, като и двата са пряко зависими от предходните закупени предмети.

За набавяне на точки кръв, както и имунитет и сила в битка


и предмети за дмг


Като ще обърна внимание и на два ситуационални предмета:
Spoiler:
 
-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
Луксозни предмети:
- Скъп, но пък след Aghanim's и последно ниво Flak сте си машина за пари. Подходящ е, заедно с Lifesteal(HotD, Satanic) ако се сблъсквате с множество melee герои.
- След натрупване на прилично количество ДПС играта или свършва, или настъпва късна игра. В подобна ситуация инвестицията в esc механизми вече е безсмислена и HoT е начина за безпроблемно задържане в битка.
- +250 dmg, 500% dmg in battle, Happy Birthday!
-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

4. Поведение

Начална игра: Купувате си началните предмети и отивате соло мид. Причината да не сте на двойна линия, е че там Missile е два пъти по-слаб. Ако не сте тръгнали на Bottle си я доставяте максимално бързо, за да получите предимство над опонента, както и възможности за ганк.

Силни противници: При особено трудна лииня може да използвате stats/Missile/stats/Missile/Missile или stats/Barrage/stats etc, в зависимост от броя на опонентите и уменията, с които разполагат. Broodmother например пренебрегва използването на Missile(няма ефект над невидими единици), като оптималният вариант е да го заместите с Barrage и stats на първите нива, а после бързо да вдигнете Flak Cannon. Obsidian Destroyer също избягва ракетата с лекота, като за разлика от Brood е рейндж и има доста добър ласт хит. Тъй като е почти невъзможно да го убиете заради Banish, можете да играете за ранен харас/бутане на линията със stats и Flak Cannon и в това време да контролирате руните и да правите убийства по картата.

Контрол над линията:
това е нещото, което правите до 5-6 ниво. Анимацията ви е много добра, така че ласт хита не би трябвало да ви затрудни. Дебнете момент, в който противника е на максимален каст рейндж на Missile и просто го пускате. В общия случай противника трябва да се върне поне до кула, тъй като ако стъна го удари по-рано можете просто да прелетите и да го довършите с Barrage. Друго нещо което трябва да забележите е, че с пускането на ракета противника губи крийп, а вие печелите, но освен това често бутате линията. Това ви дава перфектната възможност за проверка на руните.

Движение по картата: това е основната цел. Непосредствено след 6 ниво(добре де, след като убиете опонента на линията си) можете да започнете да ганквате пълноценно. Дали ще го правите с руни или TP скролове си е ваш избор. За начало са необходими само Bottle и Ботуш. Целта е с помощта на един от предметите за позициониране(Dager, Lothars, FStaff) да направите максимално много пари от убийства/кули за максимално кратко време. Паричния поток далеч надминава този от solo farming на линията.

Поведение в битка:

1. Каствате Missile от възможно най-голямо разстояние на най-близкия противников герой.
2. Броите заедно до 3. -=тук се намесват съотборниците=- Веднага след тях ракетата стънва.
3. Максимално бързо след 2. позиционирате ултимат - не е голямо предизвикателство да хванеш 3 още с първия удар и поне 1 с втория.
4. Активирате Flak Cannon
5. Ако е необходимо се прилепяте за някой и го довършвате с Barrage.
До около ~30min вие НЕ ВЛИЗАТЕ в битка. Използвайте уменията си от максимално разстояние и подходяща територия(мъгла/дървета/хълмове)Правила за употреба

1. Missile от максимален range
Поне в ранната игра, това е от особена важност. Освен че увеличава дмг-а който нанася, като е по-далеч ракетата е както по-трудно видима(НЕвидима), така и по-трудно убиваема(НЕубиваема)
2. Missile->Barrage, не обратното
Ако не е стъннат противника има избор - това никога не е добре. Ако ракетата го гони достатъчно дълго, убийствата на кула не са проблем.
3. ВИНАГИ Barrage на сам опонент
Просто защото дава максималните 420 концентриран дмг за 3 секунди. Може да се използва и като контриране на твърде агресивни меле герои и chaser-и(Gondar, Balanar, Bloodseeker)
4. Използвате обхвата на уменията си във ваша полза.
Въпреки че с Barrage правите най-много дмг/време, не бързайте да започвате с него. Missile->ult->Flak Cannon(дори на крийп - дава 800 рейндж) могат да се използват от безопасно разстояние и могат да убиват от безопасно разстояние. Избягвайте да рискувате живота си
5. Flame before stun
На 3тата секунда от кастването си, Missile започва да се движи. Използвайте това време мъдро - поздравете роднините на опонента си или просто го похвалете за интелигентната му игра. В случай че тръгне да ви отговаря, шансовете ви за убийство само нарастватПоследната промяна е направена от Cannibal на Пон Май 23, 2011 11:01 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Tuzarq1
Новак
avatar

Брой мнения : 27
Registration date : 10.09.2009

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Нед Апр 03, 2011 5:08 pm

б)-Скиловете много ми харесаха ,евала и мерси :)
Върнете се в началото Go down
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Пон Май 23, 2011 11:02 am

bump, 6.72b
Върнете се в началото Go down
HU57L3R
Зарибен
avatar

Брой мнения : 229
Age : 24
Location : Burgas
Registration date : 05.07.2010

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Пон Май 23, 2011 1:00 pm

Flak ne e li orb?
Върнете се в началото Go down
https://www.youtube.com/user/InsertDumbNickHere
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Пон Май 23, 2011 2:47 pm

доколкото ми е известно, е. И по-точно Attack modifier. Притеснява ли те нещо?
Върнете се в началото Go down
McMarto
Spam Master
avatar

Брой мнения : 3736
Age : 25
Location : Варна
Registration date : 24.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Пон Май 23, 2011 3:36 pm

Можеш да го ползваш с всеки орб, но attack modifiers работят само върху посочената цел.
Върнете се в началото Go down
http://www.spamFORlife.com
Cannibal
Форумен маниак
avatar

Брой мнения : 1094
Registration date : 09.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Пон Май 23, 2011 3:46 pm

ъъъ ни пузна
Можеш да го ползваш с Desolator?

Върнете се в началото Go down
McMarto
Spam Master
avatar

Брой мнения : 3736
Age : 25
Location : Варна
Registration date : 24.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Пон Май 23, 2011 3:53 pm

Добре де, да речем, че има изключения.
Върнете се в началото Go down
http://www.spamFORlife.com
blot
Новак


Брой мнения : 1
Registration date : 20.11.2010

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Чет Яну 19, 2012 11:42 am

Това ръководство, даже и аз го разбрах.

idol idol idol Поклон пред теб. Ооо Велики!!! idol idol idol
Върнете се в началото Go down
KuopaB cHaunepucT
Редовен


Брой мнения : 131
Registration date : 21.04.2013

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Пет Апр 26, 2013 3:39 pm

Наистина страхотен гайд! Може ли да ми изясниж нещо - На кое ниво трябва да тръгнем да ганкваме (ако ганкваме сами)?
Върнете се в началото Go down
KuopaB cHaunepucT
Редовен


Брой мнения : 131
Registration date : 21.04.2013

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Пет Апр 26, 2013 3:45 pm

И искам да добавя че понякога когато ръкетата се засили достатъчно, кулите които я удрят често мисват
Върнете се в началото Go down
KuopaB cHaunepucT
Редовен


Брой мнения : 131
Registration date : 21.04.2013

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Пет Апр 26, 2013 3:52 pm

Освен това Flak не те прави машина за пари - трябва ти солиден мана реген за да го спамиш, освен това трае само за 6 удара. Rocket barrage e по близо до "машина за пари" на 4 ниво. И пак трябва да имаш достатъчно мана за да го спамиш - arcane boots + brliance aura/eul/linken's/.
Върнете се в началото Go down
McMarto
Spam Master
avatar

Брой мнения : 3736
Age : 25
Location : Варна
Registration date : 24.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Съб Апр 27, 2013 10:59 am

KuopaB cHaunepucT написа:
Освен това Flak не те прави машина за пари - трябва ти солиден мана реген за да го спамиш, освен това трае само за 6 удара. Rocket barrage e по близо до "машина за пари" на 4 ниво. И пак трябва да имаш достатъчно мана за да го спамиш - arcane boots + brliance aura/eul/linken's/.

Здравей. Първото, което искам да ти кажа, е че в този форум вече не влиза никой и доста трудно ще започнеш дискусия или ще намериш отговори на въпросите си.

Второ - Rocket Barrage е за бой срещу герои. На 4 lvl прави общо 690 damage. Ако го разделиш на една вълна от 4 крийпа, това прави средно по 170 damage на крийп, което е крайно недостатъчно, за да го наречеш машина за пари (освен това иска близо 2 пъти повече мана от Flak). Flak 4 lvl е 6 атаки (и 50 мана), приемаме, че героя ти има ~100 hit damage на 7 lvl, с един Flak избиваш цялата вълна (дори да е от много повече крийпове). Освен това с 2-3 флака чистиш ancient stack-ове (4 стака са ти близо 1500g и много exp). Маната се оправя с един Ring of Basilius (или Aquilla), никога не съм срещал затруднения с нея.

Кулите никога не мисват ракетата, просто когато е много бърза, атаката им стига по-бавно до нея.

Като цяло това ръководство е доста остаряло. Билда, който е най-ефективен в момента, е Tranquil/Treads, Ring of Basilius, ситуационно Janggo/Drums, BKB, MKB/Butterfly, Satanic, Rapier.
Възможни са промени, Helm of the Dominator можеш да направиш, за да си стакваш ancients с доминирания крийп (и все пак се контрира много лесно). Lothar's/Shadow Blade можеш да направиш за повече агресия в началото на играта, прави те по-подвижен, фармиш много по-бързо и можеш да правиш лесни соло килове - общо взето се прави когато имаш голяма преднина в началото и BKB не ти трябва толкова рано. Manta, когато противника има умения като Track, Silence, Purge и други подобни, които се диспелват с активното умение. Yasha - може да се направи по всяко време, винаги е полезна, ускорява фарма, освен това в комбинация с Lothar's/Shadow blade летиш като самолет.
Върнете се в началото Go down
http://www.spamFORlife.com
KuopaB cHaunepucT
Редовен


Брой мнения : 131
Registration date : 21.04.2013

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Съб Апр 27, 2013 11:05 pm

[Първото, което искам да ти кажа, е че в този форум вече не влиза никой и доста трудно ще започнеш дискусия или ще намериш отговори на въпросите си.]
Прав си. Преди да се регистрирам гайдовете които четох и отговорите бяха от преди 2-3 години.
За barrage и flak си прав но на lvl 7 не може да имаш flak макснат. Аз тоя герой го играя от скоро но скил билда който ползвам е 2,1,2,3,2,4,2,1,3,1,4,3,1,3,stats,4 видях го в плейдота.
Много благодаря че ми отговори! Мислех че вече никой няма в този форум
Върнете се в началото Go down
KuopaB cHaunepucT
Редовен


Брой мнения : 131
Registration date : 21.04.2013

ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   Нед Апр 28, 2013 10:34 am

Кулите не точно мисват. Отгоре няма надпис miss просто ракетата минава, а ударът изчезва там където е била ръкетата без да намалява hp.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: [guide] Gyrocopter   

Върнете се в началото Go down
 
[guide] Gyrocopter
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Българският Дота Форум :: Общи Дискусии :: DotA Стратегии-
Идете на: